Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 524 kJ / 2 276 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,09 g |
Tuky | 163,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 53 mg |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 178,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka si naporcujeme, osolíme a vložíme do pekáče. Česnek očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme ke králíkovi. Olej, víno, koření a med smícháme a nalejeme na porce králíka. Pečeme na 200°C pod polkicí 40 minut, odekryté 10 minut. Podléváme vodou dle potřeby. Po dobu pečení poléváme maso výpekem.
Krok 2: Zelí si umyjeme, nakrájíme, osolíme, rukama pomačkáme a dáme stranou. Špek si nakrájíme na malé kostičky a dáme do hrnce a necháme rozpustit, cibule očistíme, nakrájíme na malé kostičky a přidáme ke špeku. Orestujeme a přidáme cukr, necháme zkaramelizovat, přisypeme nachystané zelí, promícháme a pod poklicí dusíme 20 minut. Vodu smícháme s moukou, přilejeme k zelí a dalších 20 minut vaříme. Podle chuti dosolíme a přidáme ocet(2pl).
Zveřejněno 18. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na medu se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w2Xg
Moje poznámka
Králík na medu se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w2Xg
Nejnovější recepty
Líné koláče
Přidáno před 24 minutami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 14 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Broskvová marmeláda z DP
vojfrancezska před 36 minutami
Cuketová buchta
vojfrancezska před 42 minutami
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 8 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 9 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 10 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 11 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 12 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 12 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 14 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 15 hodinami
Tématické fráze:
králík na medu,
králík se zelím,
recept na králíka na medu,
ocet do vody pro králíky,
pečený králík na medu,
česnek ocet a med,
králík recepty,
recepty z kralika,
recepty králík na medu,
králík na medu recept,
králik na med,
králík česnek med,
recepty na králíka,
recepty s kralikem,
ocet do vody kralikum,
jak ochutit zelí ke králíkovi,
zelí ke králikovi,
voda s octem pro králíky,
králík na medu recepty,
králík na vine a medu
Suroviny:
králík,
česnek,
olej,
víno,
med,
sůl,
koření na králičí maso,
voda,
zelí hlávkové,
cibule,
špek,
cukr,
sůl,
ocet,
mouka,
voda,
mouka hladká
Komentáře (17)
Voní to až do Brna
Puňťa možná nee, ale já bych to spráskala sakum pikum.. i talíř bych vylízala dočista.. dočista
parádička, Nofři