Postup přípravy
Krok 1: Pokrájené kysané zelí uvaříme doměkka, přidáme papriku, sůl, kmín a na kolečka nakrájenou klobásu, na kousky pokrájená oloupaná jablka a dusíme do změknutí jablek.
Krok 2: Potom přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku, ještě necháme povařit a dochutíme. Podáváme s brambory.
Zveřejněno 9. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jihočeská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7LVy
Moje poznámka
Jihočeská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7LVy
Nejnovější recepty
Batát s cizrnou, cuketou a rajčaty
Přidáno před 1 hodinou
Tzatziki
Přidáno před 5 hodinami
Hráškové řízečky
Přidáno před 21 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 23 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky jako z pekárny
lucyb před 29 minutami
Rychlé tvarohové knedlíky
Dasa18 před 38 minutami
Hovězí kližka na kmíně
poirotka před 1 hodinou
Obložené kotlety
kacaba10 před 1 hodinou
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Bedrunka17 před 2 hodinami
Kulajda z cukety
Fitulka před 2 hodinami
Nejjednodušší rýžový nákyp
divozenka666 před 3 hodinami
Domácí pečená sekaná z mletého masa
Standby před 3 hodinami
Jahodovo-jogurtový koláč
rybarka007 před 4 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Franta421 před 4 hodinami
Tématické fráze:
jihočeská kuchyně,
jihočeské recepty,
omáčka z kysaného zelí,
jihočeská kuchařka,
recepty jihočeské kuchyně,
recepty jihočeská kuchyně,
jihočeská klobása,
jihoceska koprova omacka,
jihoceske vanocni tradice,
jihoceska jidla,
jihoceskakuchyne.cz,
jihoceskakuchyne,
kuře po jihočesku,
jihoceska houbová omáčka recept,
recepty ze staročeské kuchařky,
koprová omáčka jihočeská,
jihoceska sladka omáčka,
jihočeské koláče,
tradiční jihočeská kuchyně,
jihočeská tradiční kuchyně recepty
Suroviny:
zelí kysané,
paprika sušená sladká,
klobása pikantní,
pepř,
sůl,
kmín celý,
jablko,
ocet,
cukr,
smetana,
mouka hladká
Komentáře (4)