Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitky z mletého masa se zakysanou smetanou v PH

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 778 kJ /
903 kcal
Bílkoviny117,03 g
Tuky24,35 g
Vláknina14,96 g
Cholesterol 659 mg
Sodík 451 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy49,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nijak zvlášť neochucujeme, jen postříkáme vodou, osolíme, opepříme, promícháme a přidáme tolik strouhanky, aby nám šlo tvarovat. Krok 2: Dáme si na podložku trochu mouky, z masa vytvoříme placky, potřeme je hořčicí a naskládáme náplň: 1/4 okurky, 1/4 sýra, 1/4 vajíčka, 1 sušené rajče, kousek uzeniny, proužek kapie a vypracujeme větší šišky (jako ptáčky), trochu je vyválíme v mouce a naskládáme do PH. Krok 3: Cibule nakrájíme na půlměsíčky, česnek nasekáme na malé kousky, přidáme k závitkům, zalijeme vodou, nebo vývarem z masoxu a do nastávající omáčky můžeme přidat kapii na proužky, závitky mohou trochu koukat z tekutiny, ještě přidáme 1 lžíci hořčice a dáme pomalit na maximum na 3 hodiny. Krok 4: Po 2 hodinách můžeme přidat sůl, pokud máme málo slané a zahustíme moukou rozšlehanou v zakysané smetaně, kterou naředíme trochu vodou, aby nám to teklo. Omáčka musí dosahovat nad závitky, které budou potopené a dovaříme další hodinu.

Zveřejněno 31. 8. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Už jsme dlouho neměli závitky, nebo roládu a byla na to chuť a doma žádné vhodné maso, tak jsem to vyřešila mletým a chuťové buňky se velice uspokojily. Každý si může náplň zvolit sám, co má rád a s tou zakysankou to mělo šmrnc.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2MX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2MX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Bibinko moc hezky jsi pomalila:-p+12:yes:

a ta druhá fotka:-8:-8 tak já mám asi zase hlad:-S:-8:-D:-D
Bibul, super papátko;-):-p:-K:yes::yes:

Zase omajda. Ale super za+bodík 9

Jani krásná bašta:yes::yes:

Jani opravdu zajímavé a určitě moc dobré:yes::yes::yes:

Jani, moc pěkně to vypadá, ráda bych to někdy zkusila, jen se bojím, aby se mi to nerozpadlo, ale vidím, jak je to krásně šťavnaté:-K:-p:yes:

Dajda:Dajdo, to jde ve všech hrncích;-)jenom v jednom to nejde a to v děravém:-D:-)):yes:

Vyzkouším, i když mám jen "rychlé" hrnce. :yes: V poslední době jsem si zvykla maso dusit nebo péct hodně pomalu. Je to lepší než papiňák, v němž se maso rozhadruje na nitě a stejně může zůstat tvrdé.

A já před chvílí nacpala veškeré mleté maseno do paprik a do mrazáku, škoda, tohle by nám chutnalo, tak snad příště, ale bodík ti pošlu:-):-K

Tématické fráze:
mleté maso se smetanou, maso se zakysanou smetanou, lasagne se zakysanou smetanou, zavitky z mleteho masa, závitek z mletého hovězího masa, recepty z mletého masa, mleté maso v ph, maso se smetanou, roláda z mletého masa se smetanou, musaka se zakysanou smetanou, závitky z mletého hovězího masa, zavitky se smetanou, vhodné maso na závitky a rolády, ph masa, španělský ptáček se zakysanou smetanou, mlété maso se se smetanou, top recepty mlete masove sisky zapecene se zakysanou smetanou, mlete maso, aby se mleté maso nerozpadlo, babičin bramborák s mletým masem a zakysanou smetanou

Suroviny:
maso hovězí mleté, cibule, česnek, salám, vejce, sýr tvrdý, kapie, okurky sterilované, rajče sušené, hořčice plnotučná, smetana zakysaná, mouka hladká, strouhanka, masox, mouka, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu