Pečený čaj
Dlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Připravíme z něj voňavý nápoj, na kterém si skvěle pochutnáme, stejně tak i ten, koho jím obdarujeme.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 926 kJ / 4 524 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,00 g |
Tuky | 8,04 g |
Vláknina | 85,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 926,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Větší ovoce nakrájíme na kostičky, i oloupaný citron, a vložíme do pekáče. Přidáme všechno ostatní drobné ovoce, posypeme cukrem. Nakonec přidáme všechno koření a dobře promícháme.
Krok 2: Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180-200 °C po dobu přibližně 30 minut. Během pečení směs asi dvakrát promícháme.
Krok 3: Hned po upečení přidáme rum a rychle promícháme.
Krok 4: Naplníme do čistých skleniček, okraje skleniček otřeme, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru jako marmeládu.
Zveřejněno 5. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený čaj
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrN7
Moje poznámka
Pečený čaj
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrN7
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 16 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 19 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina
MichalRaby před 13 minutami
Obyčejné domácí rohlíky
Pechova.veronika84 před 20 minutami
Smažené cukety
UnholyKetty před 50 minutami
Báječný perník
Diviska87 před 2 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
B.Anna před 2 hodinami
Cukeťák II
radbastim před 4 hodinami
Sněhový rybízový koláč
upavla před 13 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 14 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 17 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 17 hodinami
Tématické fráze:
pečený čaj,
pečený čaj recept,
recept na pečený čaj,
pečený čaj top recepty,
pečený čaj v troubě,
pečeny čaj vyroba,
jak udělat pečený čaj,
recept pečený čaj,
pečený čaj z jablek,
jak se dělá pečený čaj,
pečený čaj se švestkami,
pečený čaj nejlepší recept,
pečený čaj z červeného rybízu,
peceny caj navod,
výroba pečeného čaje,
jak vyrobit pečený čaj,
pečící čaj,
peceny caj recepty,
recepty pečený čaj,
recepty na pečený čaj
Suroviny:
rybíz,
ovoce,
cukr,
skořice,
badyán,
koření hřebíček,
citron,
rum
Komentáře (218)
Krásné Vánoce všem a děkuji za bezva receptík
Dana:dneska jsem v Pomalém hrnci čaj dělala ale mám svůj recept
Ať se podaří
Takhle zavařuji úplně vše (kompoty, pečené čaje, džemy a nikdy se nic nezkazilo)
NO A DÁVALA SEM SI TAM OVOCE S MRAZÁKU CO JSEM SI ZAMRAZILA DŘÍV.
JE PRAVDA,ŽE JEDNÉ VÁRCE MÁM MÍŇ ŠŤÁVY ALE VŮBEC TO NEVADÍ!
PŘÍŠTÍ ROK SI NA TO BUDU MYSLET A ZAMRAZÍM SI VÍCE DRUHŮ OVOCE,ABYCH MOHLA KOMBINOVAT.
Myslím tedy jestli se má veškerá šťáva z ovoce vypéct nebo jestli tam má nějaká zbýt. Když to budu péct krátce, tak se to podle všeho má tendenci kazit, když dlouho, tak je z toho pak marmeláda protože se ovoce rozvaří, nebo rozpeče? 30 minut je v tomto případě zavádějící, protože každé ovoce má jiný obsah vody a tudíž doba pečení musí být jiná. Proto bych ráda znala, jaký má být obsah zbytkové šťávy na konci úpravy.
Chci zkusit citrusy s jablky, hruškami a švestkami. Na ostatní ovoce už je trochu po sezoně a připadá mi hloupé kupovat mražené nebo drahé v obchodě. Dá se použít i ananas? Jestli nemá moc houževnatou dužinu po vypečení?
Když Ti nechutná, nepij.
Dám vědět.
pro velký uspěch koluje dál.Tento čaj pije s oblibou i můj přitel,,jen někdy nechá v hrnku ovoce,ale to vůbec nevadí,protože si na něm pak pochutnám já
http://www.toprecepty.cz/recept/29761-specialni-na...
Kolik vitamínu C asi zůstane v ovoci po kremaci v troubě při 200 °C ? Bez přidání cukru a koření ( či alkoholu) je čaj kromě toho, že v něm není po vitamínu C ani stopy nechutný. Takže se pije oslazená navoněná převařená voda, v níž plave cosi, co bylo dříve ovocem.