Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí roláda s hříbky v košilce z bránice

Roláda z králičího masa plněná voňavými hříbky a bylinkami, svinutá v bránici se slaninou. Peče se dozlatova s křupavou kůrkou a při krájení uvolňuje voňavou šťávu s bohatými lesními tóny. Skvělý recept pro slavnostní příležitosti.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 90 min

130 min (40 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 447 kJ /
1 541 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky168,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,20 g
Sůl8,00 g
Sacharidy0,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka vykostíme. Vykostěný plát z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Můžeme posypat grilovacím kořením. Krok 2: Na kousku másla podusíme nakrájené hříbky, které osolíme a opepříme. Krok 3: Bránici o rozměru zhruba 30 x 20 cm rozprostřeme na pracovní plochu. Na ni rozložíme králičí maso. Plátky slaniny rovnoměrně rozložíme po celém povrchu bránice, aby vyplnily každou mezeru a záhyb. Krok 4: Plát rovnoměrně pokryjeme hříbky a posypeme nasekanou petrželkou. Poté z kratší strany bránice pevně srolujeme maso společně s bránicí, až vznikne kompaktní roláda. Krok 5: Na dno pekáčku rozložíme plátky nakrájeného špeku, na ně položíme roládu a podlijeme zhruba 100 ml vody. Přiklopíme poklicí a v troubě pečeme za občasného podlití a přelévání rolády při 200 °C asi 50 minut. Krok 6: Poté poklici odklopíme, teplotu trouby snížíme na 160 °C a pečeme dalších 20 až 30 minut do zlatavé barvy. Stále podléváme a výpekem poléváme roládu. Krok 7: Po upečení roládu vyjmeme a necháme krátce odpočinout na prkénku. Pokud bude výpek příliš řídký, svaříme ho na plotně do požadované konzistence. Krok 8: Roládu podáme s libovolně upravenými bramborami nebo s rýží.

TIP: K čemu se hodí vepřová bránice

Zveřejněno 14. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí roláda s hříbky v košilce z bránice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B9Ox

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí roláda s hříbky v košilce z bránice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B9Ox

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

monikaK::-D jemu i mě se to líbí.. děkuju;-):-)

Dobře jsme si,Naďěnko,popapkali,já jsem králíčka trošku potřela plnotučnou hořčicí a jemu se to líbilo:-p,k tomu byla bramborová kaše se smaženou cibulkou a dobře jsme si popapkali:-p;-):yes:

Výtečné, rebeko.

Vše bylo řečeno nádherná roládka a moc šikovný manžel tak se o bodík podělte:yes::yes:23

co s tebou má jeden dělat:-? nemám slov - mňam:yes::-D

Ušák na jedničku:yes::yes:

rozmarynaH::-D:-D tobě děkuji obzvlášť, že, ač téměř lazar:-8:-D, jsi sebrala poslední zbytky sil a recept mile okomentovala:-K:-K:-D;-)

Tý jo:-OTak tomu říkám parádní dobrota:-p+21:yes::yes::-K
Vepřovou blánu(bránici) mám stále v mrazáku do zásoby.Když chci z menších kousků masa udělat něco"naplněného"je to príma pomocník:yes:
Že nemáš fotopostup,nevadí,při nejhorším můžeš přidat odkaz na můj z"Kuřecí roláda ve vepřové bláně":-):-D

všem ještě jednou moc děkuju:-K

no to je nádhera Nadi, ty jsi šikulka, krásný recept a krásné foto:-p:-p:yes::yes::yes::-K

Kralika. . .uz zase kralika. . .ani pinďa uz to nezere. . .se pobleju. . .aby ses nepos. . .:-D
p.s.kdepaak, tady by hosicek ani necekl a tlacil by a tlacil a mlaskal by a mlaskal a jeste by chtel pridavek:-p Mas to krasny, zravy uz od kouku:-p:yes::yes:

Rebi, tleskám nádherné fotce a vydařenému receptu:yes::yes::yes::yes:

Nadenka, máš to krásne!:yes:
Ale, spomeň si na anatku: bránica = lat. diaphragma = sval.
Ja viem, ľudové názvy sú všelijaké, žiaľ, nikoho nepresvedčím. Už som sa kedysi pokúsila o osvetu, ale ma umlčali.

Tématické fráze:
králičí roláda, jak vykostit králíka, roláda z králíka, recepty králičí roláda, mail nepos.com.br loc:cz, roláda s králíka, jak vykostit králíka na roládu, králík roláda, kuřecí roláda s hříbky, branice recept, roláda z králičího masa, kuřecí roláda v bránici, krůtí roláda v bránici, kousek másla bránice ( tuková blána, předstěra.. ) sůl, pepř, bránice, roládka z králíka, branice od reznika, jak rozříznout maso na roládu, recept kraličí rolada, vepřová roláda s hříbky

Suroviny:
králík, houba hřib, slanina farmářská, špek uzený, bránice, máslo, petrželka hladkolistá, petrželka kudrnka, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu