Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí roláda s hříbky v košilce z bránice

Roláda z králičího masa plněná voňavými hříbky a bylinkami, svinutá v bránici se slaninou. Peče se dozlatova s křupavou kůrkou a při krájení uvolňuje voňavou šťávu s bohatými lesními tóny. Skvělý recept pro slavnostní příležitosti.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 90 min

130 min (40 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 447 kJ /
1 541 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky168,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,20 g
Sůl8,00 g
Sacharidy0,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka vykostíme. Vykostěný plát z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Můžeme posypat i grilovacím kořením. Krok 2: Na kousku másla podusíme nakrájené hříbky, které osolíme a opepříme. Krok 3: Bránici o rozměru zhruba 30 x 20 cm rozprostřeme na pracovní plochu. Na ni rozložíme králičí maso. Plátky slaniny rovnoměrně rozložíme po celém povrchu bránice, aby vyplnily každou mezeru a záhyb. Krok 4: Plát rovnoměrně pokryjeme hříbky a posypeme nasekanou petrželkou. Poté z kratší strany bránice pevně srolujte maso společně s bránicí, až vznikne kompaktní roláda. Krok 5: Na dno pekáčku rozložíme plátky nakrájeného špeku, na ně položíme roládu a podlijeme zhruba 100 ml vody a přiklopíme poklicí. V troubě pečeme za občasného podlití a přelévání rolády při 200°C asi 50 minut. Krok 6: Poté poklici odklopíme, teplotu trouby snížíme na 160°C a pečeme dalších 20 až 30 minut do zlatavé barvy. Stále podléváme a výpekem poléváme roládu. Krok 7: Po upečení roládu vyjmeme a necháme krátce odpočinout na prkénku. Pokud bude výpek příliš řídký, svaříme ho na plotně do požadované konzistence. Krok 8: Roládu podáme s libovolně upravenými bramborami nebo s rýží.

TIP: K čemu se hodí vepřová bránice

Zveřejněno 14. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí roláda s hříbky v košilce z bránice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B9Ox

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí roláda s hříbky v košilce z bránice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B9Ox

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (40)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

monikaK::-D jemu i mě se to líbí.. děkuju;-):-)

Dobře jsme si,Naďěnko,popapkali,já jsem králíčka trošku potřela plnotučnou hořčicí a jemu se to líbilo:-p,k tomu byla bramborová kaše se smaženou cibulkou a dobře jsme si popapkali:-p;-):yes:

Výtečné, rebeko.

Vše bylo řečeno nádherná roládka a moc šikovný manžel tak se o bodík podělte:yes::yes:23

co s tebou má jeden dělat:-? nemám slov - mňam:yes::-D

Ušák na jedničku:yes::yes:

rozmarynaH::-D:-D tobě děkuji obzvlášť, že, ač téměř lazar:-8:-D, jsi sebrala poslední zbytky sil a recept mile okomentovala:-K:-K:-D;-)

Tý jo:-OTak tomu říkám parádní dobrota:-p+21:yes::yes::-K
Vepřovou blánu(bránici) mám stále v mrazáku do zásoby.Když chci z menších kousků masa udělat něco"naplněného"je to príma pomocník:yes:
Že nemáš fotopostup,nevadí,při nejhorším můžeš přidat odkaz na můj z"Kuřecí roláda ve vepřové bláně":-):-D

všem ještě jednou moc děkuju:-K

no to je nádhera Nadi, ty jsi šikulka, krásný recept a krásné foto:-p:-p:yes::yes::yes::-K

Kralika. . .uz zase kralika. . .ani pinďa uz to nezere. . .se pobleju. . .aby ses nepos. . .:-D
p.s.kdepaak, tady by hosicek ani necekl a tlacil by a tlacil a mlaskal by a mlaskal a jeste by chtel pridavek:-p Mas to krasny, zravy uz od kouku:-p:yes::yes:

Rebi, tleskám nádherné fotce a vydařenému receptu:yes::yes::yes::yes:

Nadenka, máš to krásne!:yes:
Ale, spomeň si na anatku: bránica = lat. diaphragma = sval.
Ja viem, ľudové názvy sú všelijaké, žiaľ, nikoho nepresvedčím. Už som sa kedysi pokúsila o osvetu, ale ma umlčali.

Tématické fráze:
králičí roláda, jak vykostit králíka, roláda z králíka, recepty králičí roláda, mail nepos.com.br loc:cz, roláda s králíka, jak vykostit králíka na roládu, králík roláda, kuřecí roláda s hříbky, branice recept, roláda z králičího masa, kuřecí roláda v bránici, krůtí roláda v bránici, kousek másla bránice ( tuková blána, předstěra.. ) sůl, pepř, bránice, roládka z králíka, branice od reznika, jak rozříznout maso na roládu, recept kraličí rolada, vepřová roláda s hříbky

Suroviny:
králík, houba hřib, slanina farmářská, špek uzený, bránice, máslo, petrželka hladkolistá, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu