Vepřové kostky - á la moravský vrabec, se zelím a knedlíkem z řapíku a slaniny
Recept na klasické vepřo knedlo zelo vylepšený o pár vychytávek. Dozlatova vypečený vepřový bůček provoněný paprikou je zde doplněný o kvalitní kysané zelí s nastrouhaným jablkem. V doprovodu bramborového knedlíku s restovaným řapíkatým celerem a slaninou mu určitě neodoláte.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 493 kJ / 3 703 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 151,07 g |
| Tuky | 328,29 g |
| Vláknina | 18,88 g |
| Cholesterol | 487 mg |
| Sodík | 614 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 31,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme a pokrájíme na velké kostky. Cibuli i česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno.
Krok 2: Ve větší nádobě rozehřejeme dvě lžíce sádla a osmahneme na něm cibuli s česnekem.
Krok 3: Přidáme kostky masa, které pěkně orestujeme, dokud nepustí šťávu. Maso osolíme, řádně okmínujeme, opepříme, posypeme sypkou červenou paprikou a podlijeme vodou. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 25 minut.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 170 °C.
Krok 5: Maso i s výpekem přendáme do pekáčku a pečeme dozlatova, zhruba 1 hodinu. Maso občas zkontrolujeme a podle potřeby podlijeme.
Krok 6: Mezitím si připravíme sudové kysané zelí a při dušení k němu přidáme jedno nahrubo nastrouhané jablko a dochutíme solí a cukrem. Podlijeme při dušení trochou výpeku z masa. Zelí má pak výbornou chuť.
Krok 7: Podáváme s bramborovým knedlíkem s řapíkatým celerem a slaninou.
Zveřejněno 28. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové kostky - á la moravský vrabec, se zelím a knedlíkem z řapíku a slaniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NWjm
Moje poznámka
Vepřové kostky - á la moravský vrabec, se zelím a knedlíkem z řapíku a slaniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NWjm
Nejnovější recepty
Roláda Hurikán
Přidáno před 6 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 23 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno 25. 10. 2025 10:33:07
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno 25. 10. 2025 09:27:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
mjanickam před 15 minutami
Brokolicová polévka
Hanous7 před 17 minutami
Jablkový závin z listového těsta
sarah38 před 35 minutami
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Janicee před 48 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
jana1974 před 57 minutami
Svíčková na smetaně
Lida.Rose před 2 hodinami
Kořeněná játrová omáčka
brtna před 2 hodinami
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
hoopoo před 4 hodinami
Pórková polévka s česnekem
ricci před 4 hodinami
Tématické fráze:
moravský brabec se zelím,
veprove vrabci,
vepřoví vrabci,
recept na vepřové vrabce,
vepřové kostky se zelím,
vrabci se zelím,
veprový vrabci,
vepřove vrabce,
vepřové maso s knedlíkem,
pecene veprove kostky,
vrabci z vepřového masa,
vepřoví vrabci recept,
veprove brabci,
moravský vrabec z vepřového masa,
moravský vrabec z vepřového masa,
vrabci, knedlík, zelí,
vrabci s knedlíkem,
vepřové s knedlíkem,
vepřové se zelím,
vepřove brabec
Suroviny:
bůček,
cibule,
sádlo,
česnek,
jablko,
paprika sušená sladká,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
voda,
cukr
Komentáře (12)
Už bude více času, zůstala jsem Topkám věrná