Václavkový guláš
Hustý a sytý houbový guláš z podzimních václavek má díky feferonce velmi pikantní chuť. Guláš podáváme s knedlíkem a na talíři jednotlivé porce ozdobíme cibulí, nakrájenou na měsíčky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 668 kJ / 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,96 g |
Tuky | 2,34 g |
Vláknina | 48,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 91 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 42,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Václavky očistíme, do guláše použijeme pouze hlavičky.
Krok 2: Na oleji nebo sádle osmahneme nadrobno nakrájené cibule téměř do tmavěhněda.
Krok 3: Přisypeme mletou červenou papriku, promícháme a ihned zalijeme vývarem nebo vodou.
Krok 4: Vložíme hlavičky václavek, které necháme vcelku, jenom velké překrojíme napůl. Hodně zmenší svůj objem.
Krok 5: Přidáme špetku kmínu, sušené pokrájené feferonky a dosolíme. Povaříme cca 20 minut.
Krok 6: Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě povaříme, aby byla šťáva pěkně lesklá.
Krok 7: Podáváme s cibulí nakrájenou na měsíčky a s knedlíkem.
Zveřejněno 29. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Václavkový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxxl
Moje poznámka
Václavkový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxxl
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 17 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 08:31:03
Cukeťák
Přidáno 18. 7. 2025 07:00:03
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pudingová bublanina z 1 vejce
Lucie Kuku před 20 minutami
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 28 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
brtna před 40 minutami
Křehký koláč s tvarohem a malinami
Misa_K před 56 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Bylinka77 před 1 hodinou
Kuřecí roláda v srnčím hřbetu
Popelka888 před 1 hodinou
Ztracená vejce
mk.n@centrum.cz před 2 hodinami
Kynutý makový závin
Lenka1980 před 2 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
stanik před 3 hodinami
Bábovka s rybízem
Kateka před 5 hodinami
Tématické fráze:
úprava václavek,
zpracování václavek,
guláš z václavek,
houbový guláš z václavek,
úprava hub václavek,
václavkový guláš s masem,
guláš s václavek,
sušené václavky,
houby václavky recepty,
václavky sušení,
václakový guláš,
zpracování hub václavek,
sušení václavek,
houby vaclavky zpracovani,
váckavkový guláš,
václovkový guláš,
vyborny vaclavkovy gulaš,
jak vypadá houba václavka,
váslavkový guláš,
recepty z václavek
Suroviny:
houby václavky,
cibule,
olej,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
kmín celý,
feferonky sušené,
sůl,
vývar masový,
cibule
Komentáře (29)