Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinková polévka

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 litry

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 374 kJ /
1 045 kcal
Bílkoviny63,33 g
Tuky31,08 g
Vláknina11,36 g
Cholesterol 354 mg
Sodík 1,14 g
Sůl2,56 g
Sacharidy124,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si uvaříme vývar z nějakého masa či zbytků, ořezu, uzeného atd., necháme vařit na nejmenší teplotu, co nejdéle, pak je polévka silnější, nebo jí můžeme dělat v PH-kdo ho má, když chvátáme uvaříme běžně. Krok 2: Před ukončením vaření dáme kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, osolíme, opepříme a vaříme až je zelenina měkká a tu do polévky nastrouháme. Krok 3: Drůbeží šunku si nakrájíme na nudličky a vložíme do polévky zároveň s palačinkami, které si usmažíme jak jsme zvyklí a nakrájíme si je jako celestýnské nudle, povaříme jen moment a polévku ozdobíme pažitkou.

Zveřejněno 14. 11. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Dělala jsem k jedné večeři palačinky a nevím vážně čím to bylo, ale z prvních dvou jsem měla spíš trhanec, než palačinky-ještě se mi to nestalo. Měla jsem dilema co s nimi a přesto, že jsem chtěla vařit úplně jinou polévku, udělala jsem takovou, kde jsem ty palačinky tímto způsobem uplatnila a byly jemnější a chutnější v polévce než jsou celestýnské (Fridátové) nudle. Tak vznikla Palačinková polévka a můžete jí vyzkoušet!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Palačinková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gM9j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Palačinková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gM9j

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Bibinka: jojo- díky moc:-D;-)

Bibinko,dobrá polévečka.:yes::-p

Coleta:Coleto, to je ale vpořádku, že jsi napsala svůj názor, od toho to tady je;-) Tak v pohodě a já to beru...;-)

vladi:máš to na pokecu...

No, nevím, já teda plačinky dělám nekynuté, kynuté jsou snad jen vdolky, ne?:-D

Recept zkoušet nebudu, takže je mi zcela jedno zda tu bude nebo ne, třeba se někomu bude hodit, ale pouze jsem napsala svůj názor, že nevidím rozdíl jestli celestýnské nudle v názvu nebo palačinka v názvu. Autorka to ostatně sama uvedla, že rozdíl je pouze v muškátovém květu. (kyp. prášek taky dávám)

vladi: s tím droždím - nemyslíš lívance ?;-)

Bibinka: já s tím problém nemám;-):-)

:-S:-Sjá si myslím, že ty palačinky jsou asi opravdu jemnější- alespoň já dělám kynuté /mléko,vejce,droždí,mouka/ a ty celestýnské jsou bez droždí-v tom vidím asi ten rozdíl.Bibi- prosím jak děláš v tom PH ten vývar-?? kolik vody kolik kostí a na jak dlouho-/s prominutím jsem odbočila od tématu/.Polévečky dělám ted jen zeleninové nebo vývary bez veškerého drobení apod.:-S

Děvčata, já do celestýnek dávám prášek do pečiva a nějaké dochucovadlo, jako bylinky, nebo muškátový květ, nebo oříšek a nakonec je osmažím. Nevím jak vy, ale pokud by to měl být nějaký problém, tak to raději smažu;-)

Bibi, jaký je rozdíl mezi palačinkami a celestýnskými nudlemi?;-)

Promiň, ale nevidím v tom rozdíl s celestýnskou polévkou

Tématické fráze:
polévka s palačinkami, palačinka jako nudle do polévky, celestýnské nudle do polévky, polévka z palačinek, palačinkové nudle do polévky, recept na celestýnskou polévku, polévka s palacinek, slané palacinky do polevky, palcinkova plevka, vyvar s palačinkou, palčinka do polévky, polévka k palacinkam, palačinková nudličky, nudle do polivky s palačinky, nudle z palačinky do polévka, palacinky pro nejmensi, polevka z palacinkami, jak vařit palačinky, název celestýnské nudle, celestýnské nudle nazev

Suroviny:
vývar, šunka drůbeží, česnek, cibule, mrkev, petržel, celer, vývar, pažitka, pepř, sůl, vejce, mléko, mouka polohrubá, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu