Nejjednodušší kokosky
Pokud existuje cukroví, které miluje snad každá návštěva, jsou to právě úžasně voňavé kokosky. Přitom stačí pouze tři suroviny, žádné složitosti. U tohoto receptu se ani nemusíte trápit se šleháním sněhu, kokosky upeče i začátečník.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 301 kJ / 2 223 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,36 g |
Tuky | 151,12 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 255 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 173,40 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejjednodušší kokosky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/41k
Moje poznámka
Nejjednodušší kokosky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/41k
Nejnovější recepty
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 4 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 13 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 14 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 14 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 14 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 53 minutami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 2 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 2 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 2 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 3 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 3 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 4 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 6 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 6 hodinami
Plovdivské maso
Barunka1 před 7 hodinami
Tématické fráze:
kokosky hned měkké,
kokosky z bílků hned měkké,
nejlepsi kokosky,
nejlepsi recept na kokosky,
kokosky z bílků měkké,
jednoduche kokosky,
kokosky z bílků,
vánoční cukroví kokosky,
kokosky cukroví,
cukroví kokosky,
dobré kokosky,
rychle kokosky,
vánoční kokosky,
nejlepší kokosky recept,
koksky,
kokosky-recept,
kokosky jednoduche,
recepty na vánoční cukroví kokosky,
rychlé kokosky z bílků,
vanocni cukrovi recepty kokosky
Suroviny:
kokos strouhaný,
cukr moučkový,
vejce
Komentáře (247)
prostě poprvé a naposledy
Tyto snadné kokosky jsem pekla i já a pamatuji, že mě nadchly svou jednoduchostí a tím, jak byly výborné (receptů na tyhle jednoduché tu máme víc, a podle fotky vidím, že jsem pekla zrovna podle tohoto receptu).
opravdu jednoduché, nerozpadají se po upečení, chuťově dobré
pekla pomalu na 110-120 stupňů asi hodinku, poté přidala teplotu na 150 stupňů a dokončila do zrůžovění
jinak těsto je sypké, lepkavé, do skleničky jsem di dala studenou vodu , vždy namočila kávovou lžičku, nabrala trošku těsta a druhou rukou uplácla, aby se dala k sobě a šup na pečící papír
mohu jen a jen doporučit
cukr krupice 0,50 kg
kokos 0,25 kg
bílky 0,25 kg
Bílky s cukrem dáme do kotlíku a vložíme na vodní lázeň. Občas promícháme. Když jsou bílky horké cca 60°C přidáme kokos, dáme do stroje a protínačkou (lyrou) mícháme do vychladnutí. Poté stříkáme na plech s pečícím papírem sáčkem s hladkou trubičkou pusinky. Nejdříve pečeme při 150°C, pak dopékáme při 190°C. Pokud jdou špatně z papíru, papír namočíme (zespodu).
rychla priprava a jsou vyborné!
na meloun sice mám, ale zdálo se mi, že by z něj kokosky byly moc
malé, tak jsem použila malou otvírací formičku na včelí úlky.
Do misky jsem si dala vodu s kostkami ledu a po každém použití
formičky ji opláchla v té ledové vodě. Kokosky šly krásně vyndavat,
jsou jedna jak druhá a i tvarově se dost blíží klasickým kokoskám.
20 dkg kokosu a jedno Salko - slazené mléko v plechovce.Smíchat a dvěma lžičkami dělat kopečky na pečící papír.Péct na menší teplotu v troubě až zrůžoví vyndat.Jsou koc dobré a netvrdnou!!!
Děkuji autorce za recept.Nasypal jsem do mísy dohromady kokos, práškový cukr a dvě vejce, pak mě napadlo přidat dvě PL řeckého 10% jogurtu a vše rozetřel obyčejnou lžící.
Těsto bylo krásně spojené a hladké. Pak už stačilo dělat ''zmrzlináře'' lžičkou na zmrzlinu nabírat těsto a šup na plech. ( lžičku občas namočit ve vodě, aby se těsto na nelepilo. Vznikly tak pěkné hladké kopečky. Pekl jsem to při 180 stupních. Kokosky jsou chutné a měkké.
Ještě jednou díky...a
Jana:
už níkdy více
Pekla jsem na 100°C cca 25 minut- jsou křupavé a jemně narůžovělé
Mohu opravdu doporučit
4dkg másla
3dkg kakaa
12dkg cukru
1 bílek
5dkg strouhaného kokosu
Vše spojit a dělat kuličky (cca36 ks),obalit v kokosu a sušit na vduchu