Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 619 kJ / 1 343 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 198,62 g |
Tuky | 36,11 g |
Vláknina | 13,60 g |
Cholesterol | 3,11 g |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 3,64 g |
Sacharidy | 49,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očistěná játra vložíme na 2 hodiny do mléka, potom je vyjmeme, osušíme a protáhneme slaninou, opepříme a dáme dusit na máslo a osmaženou zeleninu. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián. Zalijeme vývarem z kostí a dusíme do měkka.
Krok 2: Měkká játra vyjmeme, nakrájíme na tenké plátky a dáme na mísu.
Krok 3: Do šťávy přidáme 1/4 litru smetany, ve které rozkvedláme 2 lžíce hladké mouky, hodně povaříme, přecedíme a hotová játra podáváme s rýží.
Zveřejněno 23. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí játra po tyrolsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GWJJ
Moje poznámka
Srnčí játra po tyrolsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GWJJ
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 2 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 16 hodinami
Zapečené barbecue fazole
Přidáno před 16 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 16 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
terezachmelirova057 před 20 minutami
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Kamikadze před 32 minutami
Dýňovo-mrkvová polévka
llMichaelall před 2 hodinami
Buchta s meruňkami
Sasenka před 2 hodinami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
Olympus před 2 hodinami
Kuřecí prsíčka v tatarce
Wikki před 2 hodinami
Poctivá květáková polévka
Alenas23 před 2 hodinami
Drobenková buchta - rychlá
Dycky před 3 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
TondaJ před 3 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
chillator před 5 hodinami
Tématické fráze:
srnčí játra,
srnčí játra recept,
srnčí játra recepty,
recept na srnčí játra,
recepty na srnčí játra,
recepty srnčí játra,
recept srnčí játra,
srnčí vnitřnosti,
srnčí recepty játra,
játra ze srnce,
játra srnčí,
recept na srnčí vnitřnosti,
recepty z srncich jater,
recepty ze srnčích vnitřností,
recepty z srnčího játra,
recept ze srnčích jater,
srnčí játra,
srnčí játra s rýží,
srnčí vnitřnosti recept,
vnitřnosti ze srnce
Suroviny:
játra,
smetana na vaření,
mrkev,
petržel,
celer,
máslo,
vývar masový,
pepř celý,
pepř mletý,
koření nové koření,
tymián,
bobkový list,
slanina,
mléko
Komentáře (14)
Samozřejmě :)
Ano ,chuť je velmi podobná svíčkové,takže i brusinky a šlehačka :)
Předpokládám, že jako příloha by se hodil bez problémů i náš klasický knedlík?