Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 586 kJ / 2 291 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 171,34 g |
Tuky | 110,47 g |
Vláknina | 16,18 g |
Cholesterol | 649 mg |
Sodík | 1,94 g |
Sůl | 4,45 g |
Sacharidy | 113,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pokud koupíme femurek (stehno) z krůty i s kostí, nejdříve ho vykostíme a odkožkujeme. Ty odřezky a kosti můžeme následně použít na výborný vývar. Maso nakrájíme na čtyři přibližně stejné plátky. Ty zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme mletou paprikou. Ručkou svou toto vše vetřeme do masa.
Krok 2: Na pánvi rozpálíme olej a masa zprudka opečeme z obou stran, což trvá cca 5 minut. Paprika nezhořkne, je to právě dnes vyzkoušeno. Maso odložíme do pekáčku.
Krok 3: Připravíme mandlovou krustičku: vejce, strouhanku a mandlové lupínky promícháme vařečkou nebo rukou na kompaktní hmotu. Tu následně naneseme na orestované steaky. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a dopékáme i s poklicí cca 20 minut. Na posledních pět minut poklici sejmeme. To proto, aby byla hezká barvička a křupavá kůrčička.
Krok 4: Do pánve s výpekem od steaků vhodíme okapané kapary, krátce osmahneme a zalijeme smetanou. Na mírném ohni necháme za občasného promíchání zhoustnout. Podle chuti dosolíme. Ale není to třeba, kapary jsou slané samy o sobě dost.
Krok 5: A jdeme na hrušku: do hrnce dáme odměřené množství vody a vína, přidáme koření, cukr a uvedeme do varu. Necháme vařit cca 5 minut. Hrušky zbavíme slupky, rozpůlíme, vykrojíme jadřinec a vložíme do hrnce, ze kterého se line krásná vůně. Nevaříme, necháme jen těsně pod bodem varu hezky pošírovat, za občasného obracení hruškových půlek.
Krok 6: Nesmíme hrušky rozvařit, chceme docílit, aby byly sice měkké, ale jen tak dosklovata. Tento proces trvá přibližně 15-20 minut.
Krok 7: Poté hrušky vyjmeme z lázně a opláchneme ledovou vodou. Pak každou půlku překrojíme a nožem vytvoříme zářezy, čím nám vzniknou hezké vějířky.
Jako příloha jsou výborné např. bramboráčky.
Jako příloha jsou výborné např. bramboráčky.
Zveřejněno 1. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWrX
Moje poznámka
Mandlový krůtí steak, omáčka s kapary, pošírovaná hruška
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWrX
Nejnovější recepty
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno před 14 hodinami
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno před 14 hodinami
Hruškové tiramisu
Přidáno před 17 hodinami
Veganský makovec
Přidáno před 18 hodinami
Marinovaná krkovička s argentinským kořením
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Petsara před 3 hodinami
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
Kajkajak před 3 hodinami
Fazolková omáčka, zjemněná smetanou
Zdenislavka před 7 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
Monique76 před 11 hodinami
Vepřová krkovice v majonéze
Sahula před 11 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 11 hodinami
Základní kváskový chleba
Brona.S před 11 hodinami
Fazolové lusky na kyselo
Sahula před 12 hodinami
Houby na kyselo se smetanou
Sahula před 12 hodinami
Tématické fráze:
omáčka s kapary,
kapary omáčka,
krůtí plátek paní starostové,
pošírovaná hruška,
omáčka z kapary,
kapari omacka,
krůtí maso na hruškách,
omáčka z kaparů,
krůtí stehenní steak,
"krůtí plátek paní starostové",
leda hruska,
pošírovaná hruška-recept,
do čeho použít kapary,
omáčka kapari,
kapary omáčka recept,
krůtí steak,
omáčka na steaky s kapari,
omáčka s kapari,
steak lada hruska,
krůtí steak recept
Suroviny:
maso krůtí,
sůl mořská,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
vejce,
strouhanka,
lupínky mandlové,
olej,
smetana,
kapary,
hruška,
víno bílé,
voda,
cukr třtinový,
skořice mletá,
zázvor mletý
Komentáře (42)
hezký den
díky všem za zájem a hezké komentíky
dzungila: jsem ráda, žes mi odpustila
díky
moc všem děkuju, dobře se to čte
Jsi holka šikovná
Rebi,moc fajnově jsi navařila
aaadobromila: