Bažant na česneku a jablkách
Bažant má velmi jemné maso a je vyhledávanou lahůdkou. Protože je sušší, je třeba jej před pečením prošpikovat uzenou slaninou. Porce bažanta potřeme česnekem, poklademe anglickou slaninu a před dokončením přidáme jablka nakrájená na čtvrtky.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 624 kJ / 3 973 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,59 g |
Tuky | 311,22 g |
Vláknina | 24,43 g |
Cholesterol | 303 mg |
Sodík | 7,58 g |
Sůl | 18,98 g |
Sacharidy | 251,96 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bažant na česneku a jablkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNpG
Moje poznámka
Bažant na česneku a jablkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNpG
Nejnovější recepty
Krémová mrkvová polévka s mozzarellou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Hermelín ve slanině
Přidáno před 11 hodinami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Přidáno před 12 hodinami
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno před 14 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 15 hodinami
Sekaná s mrkví a polentou
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panna cotta - italský dezert
LouLou před 38 minutami
Brokolicová polévka s parmazánem
MirkaP před 3 hodinami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Moanka před 4 hodinami
Těsto na pizzu
tinakajfoszova před 4 hodinami
Jablkovo-ořechová bábovka
HankaR. před 5 hodinami
Lečo
Lenka Sedlackova před 5 hodinami
Plněné pečené batáty
evahy před 6 hodinami
Tématické fráze:
recepty bažant podle pohlreicha,
nejlepší recept na bažanta,
recept bažant od pohlreicha,
recept na výborného bažanta,
nejlepší recept na bažant,
nejlepší recepty na bažanta,
úprava bažanta,
bazant na jablkach,
bažant recept-jednoduchý recept,
bažant recept,
příprava bažanta,
pokrmy z bažanta,
bažant příprava,
recept bažant od polreicha,
nejlepsí recepty bazant,
recepty na přípravu bažanta,
recepty na úpravu bažanta,
bažant na jablku,
bazant bez kuze,
pokrmy z bazanta
Suroviny:
bažant,
česnek,
špek uzený,
slanina anglická,
jablko,
cibule,
máslo,
olej,
sůl,
pepř mletý,
rýže,
voda,
olej,
cibule,
bujón,
sůl
Komentáře (45)
Minule jsem zapomněla dát máslo před dopečením ,dneska ne ! A s tím máslem to bylo jestě lepší !
Zásobování bažanty je věc manžela ! Jinak si nepochutná !
Páníček už mlsně obchází kuchyni !
A ty jablíčka dvě malá /i z těch jsem kousek sežrala/ Jablíčka tam byly 20 minut celkem i s grilem.Pekla jsem prsa a stehna !
Mňam !
Co se týče předešlých komentářu,tak jsem již psala ,že je mi to "jedno" ! Ten bažant by byl sežrán,i kdyby měl Oskara !
Tvoj receptík je nádherný.
V tomto případě se instalovala do pozice "myslivce - lovce" a bude s tím otravovat, dokud jí na to ostatní budou pozitivně reagovat.. A oni zatím budou...ale za čas je to taky přestane bavit...
Osobně mám za to,že komentáře pod daným rcp by měly být k uvařenému pokrmu a né-bláboly kolem očíček u jiného receptu a podobně
Věřím,že autorka receptu promine a odpustí toto mé povolení uzdy,ale to už fakt nešlo
Veronika.Hrozna: Ty jsi takhle trapná normálně, nebo se dobrovolně ztrapňuješ jen tady, protože je to anonymní...?
Ať si někdo zase zkusí "nějaká vočička"