Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
Takhle skvělá omáčka láká svojí vůní a chutí po paprice a smetaně. Pro obměnu je v receptu použito vepřové maso, které je měkké dříve, než maso slepičí. Nejlépe se doplňuje s houskovým knedlíkem, ale ani s těstovinami neuděláte krok vedle.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 804 kJ / 1 148 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,78 g |
| Tuky | 60,91 g |
| Vláknina | 4,76 g |
| Cholesterol | 422 mg |
| Sodík | 433 mg |
| Sůl | 0,94 g |
| Sacharidy | 33,01 g |
Postup přípravy
Pak jej osolíme, přidáme papriku a zalijeme vodou. Krok 3: Dusíme doměkka, poté maso vyndáme a udržujeme v teple. V mléce dobře rozmícháme hladkou mouku a vlijeme do hrnce se šťávou. Krok 4: Zahuštěnou omáčku provaříme alespoň 15 minut, potom maso vrátíme zpět. Krok 5: Zakysanou smetanu přidáme do omáčky před dokončením a již nevaříme.
Zveřejněno 28. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQDr
Moje poznámka
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQDr
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 17 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 17 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 18 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 19 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 13 minutami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 1 hodinou
Zelňačka (klasika)
Darwin před 2 hodinami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 2 hodinami
Klobásníky
Krista56 před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
HarryHole před 4 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
o.d před 4 hodinami
Jednoduché langoše
o.d před 4 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
o.d před 4 hodinami
Tématické fráze:
vepřová plec na paprice,
vepřové maso na paprice,
vepřové na paprice,
veprove platky na paprice,
vepřové na paprice recept,
vepřová kotleta na paprice,
plec na paprice,
vepřové plecko na paprice,
vepřové plátky se smetanou,
vepřové kotlety na paprice,
vepřová kýta na paprice,
vepřový plátek na paprice,
vepřová kýta na paprice se smetanou,
vepřová krkovice na paprice,
vepřové kostky na paprice,
vepřové maso se smetanou,
vepřové ragú se smetanou,
vepřový na paprice,
recept veprove na paprice,
kuře na paprice se smetanou
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
sádlo,
smetana zakysaná,
mléko,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
sůl
Komentáře (27)
asi 1,5-2hod. Do výpeku přidám vody-podle toho kolik chci
omáčky,toto smíchám se zásmažkou připravenou z hladké mouky
a másla s trochou oleje,aby se máslo lépe rozpustilo,povařím
asi 10 min.přidám smetanu-množství podle chuti a je hotovo.
Zkuste a budete překvapeni jednoduchostí a zvláštností chutě.
díky