Zelná polévka s klobásou
Na voňavé a chutné zelňačce s klobásou si rád pochutná každý hladový strávník. Vydatná hustá polévka skvěle zasytí, takže dovede plnohodnotně zastoupit hlavní chod. Pro zjemnění chuti ji můžeme doplnit ještě lžící zakysané smetany.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 085 kJ / 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,98 g |
Tuky | 1,27 g |
Vláknina | 19,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,02 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 42,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí překrájíme na menší kousky a klobásy na kostičky.
Krok 2: Nakrájené brambory osolíme a dáme samostatně s kmínem vařit do části vody. Brambory musí být zcela ponořené.
Krok 3: Nakrájené zelí vaříme zvlášť v další části vody s bobkovým listem a pepřem zhruba 30 minut.
Krok 4: Mezitím na másle s trochou oleje opečeme klobásu, přidáme cibulku a nakonec i mouku a uděláme jíšku. Ke konci vsypeme mletou papriku, jíšku promícháme a za stálého prošlehávání zalijeme zbytkem připravené studené vody.
Krok 5: K této zředěné jíšce přelijeme celý obsah hrnce se zelím a nescezené, uvařené brambory a vše ještě chvilku provaříme.
Krok 6: Zelňačku s klobásou můžeme nakonec zjemnit zakysanou smetanou.
Zveřejněno 15. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelná polévka s klobásou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnE7
Moje poznámka
Zelná polévka s klobásou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnE7
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 6 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 7 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 8 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 8 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 8 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 39 minutami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 2 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 3 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 4 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 5 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 5 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 5 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 5 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 6 hodinami
Tématické fráze:
zelná polévka,
zelna s klobasou,
polévka zelňačka s klobásou recept,
polevka zelnacka,
zelna polivka,
polévka zelňačka s klobasou,
zelňačka z kyselého zelí s klobásou,
zelňačka polévka s klobásou,
zelňačka polévka recepty,
recept na zelňačku s klobasou,
zelná polévka recept,
zelná polévka s klobásou a smetanou,
recept na zelnou polévku,
polivka zelnacka,
slovenská zelná polévka,
nejlepší polévky recepty zelňačka,
polévka se zelím a klobásou,
polévka zelnačka recept,
recept na polevku zelnacku,
polévka zelná
Suroviny:
zelí kysané,
brambory,
klobása,
cibule,
voda,
pepř černý,
paprika sušená sladká,
bobkový list,
kmín drcený,
sůl,
mouka hladká,
máslo,
olej,
smetana zakysaná
Komentáře (50)
No, já si do velmi podobné zelňačky také dělám vlastní klobásky: http://www.toprecepty.cz/recept/42033-caba/
nemusi se vařit brambory zvlášť a dát je tam i se slupkou,samozřejmě omytou - teď jsem ji dovařil všem moc chutnala ,jednoduché a rychlé