Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ptáčníkova houboroláda

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 036 kJ /
1 921 kcal
Bílkoviny180,06 g
Tuky132,72 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,11 g
Sodík 2,20 g
Sůl5,22 g
Sacharidy1,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozříznutý plát masa potřeme hořčicí, mírně osolíme, opepříme a necháme odpočinout. Mezitím si udusíme namočené houby s kmínem a troškou soli. Vejce uvaříme natvrdo. Krok 2: Na plát masa dáme nadrobno nakrájený špek, vejce, houby, okurky, zatočíme a upevníme buď sponami nebo obtočíme provázkem. Zbylou nebo vyteklou náplň dáme stranou. Krok 3: Orestujeme a pomalu dusíme do měkka. Podléváme šťávou i vodou z hub. Ke konci rozmícháme ve smetaně hořčici a přidáme do šťávy, kam přidáme i případný zbytek náplně a vypneme sporák. Krok 4: Necháme spojit chutě, dochutíme. Podáváme s rýží (já ji ochutila kurkumou, solí a pepřem)

Zveřejněno 22. 1. 2013

Poznámka autorky spagetka

Voní výrazně po houbách a chutná znamenitě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ptáčníkova houboroláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GKR5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ptáčníkova houboroláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GKR5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

1974andrea:Andrejko, proto píšu o zbytcích té nápně, jasně, že mi něco vypadlo, proto jsem to přidala vedle. Je to vynikající :-p:-p:-p:yes::yes: a díky:-K:-K:-K

Spagi, to se ti všechno do toho masa vešlo?:-O Chuťově to bude dobré:yes:

spagetka: to já věřím, že je to mňamka, mně někdy ta roládka se také špatně fotí, když je teplá, pak když vychladne, tak se krásně krájí a pak ji teprve fotím, znám to, ale chuťově to máš asi eňo ňuňo;-):-p:-p:-p:-K

varilamyskakasicku: myšičko, holt líp mi to nafotit nešlo, ale i tak děkuju a ujišťuju, že to je mňamka :-p:-p:yes::yes:

Ladi moc pěkné, ale roládku vidím, jak ji připravuješ,ale kde je ten řez roládky, nějak ji nevidím, spíše plátek masa jen vidím, máš někde vidět ten řez roládky s vejcem?? Jinak prima:-K

Vymazlená roládka:-p:yes::yes:

Díky :-K:-K:-K:-K
maris: maru, protože tak to nazvala moje kamarádka, která to přišla ochutnat a mně to přišlo děsně vtipné :-D:-D:-D

Špagi - tak jsem podle názvu čekala roládky ze skřivánků a drozdů:-D a ono to je prasátko.:-)) Určitě jste si pochutnali,:-p ale proč Ptáčníkova;-):-))

Hmm,Laděnka se uzdravila a už je tu dietka, houbičky a vajíčka a zabaleno do masíčka, je to pěkná chuťovčička :-p:-):-K+2:yes:

Tématické fráze:
andrea ptáčníková

Suroviny:
plec vepřová, špek uzený, houby sušené, vejce, hořčice, omáčka worcesterová, sůl, pepř, kmín celý, smetana na vaření

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu