Pečené kuře "eintopf"
Pečené kuře "eintopf" je vydatný a sytý pokrm, který spojuje chuť šťavnatého pečeného kuřete s bohatou směsí zeleniny a koření. Eintopf znamená v němčině "jeden hrnec," což vystihuje jednoduchost přípravy.
Suroviny pro 4 porce
podle počtu strávníků a velikosti pekáče
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 955 kJ / 945 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,82 g |
| Tuky | 3,12 g |
| Vláknina | 39,54 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 172 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 186,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekáče vložit brambory a zeleninu (kromě cuket, rajčat a paprik). Osolit, opepřit, pohodit bylinkou a kousky slaniny. Navrch rozložit osolené kousky kuřete, lícem dospodu. Podlít sklenicí horké vody a nepřikryté vložit do trouby na cca 180-200 °C.
Krok 2: Občas zkontrolovat, podlít, zatřást pekáčem, aby se brambory nepřichytily. Když je nyní horní strana masa dozlatova upečená přidat případně měkčí zeleninu (papriky, rajčata, cuketu), kousky kuřete obrátit.
Krok 3: Okořenit grilovacím kořením a dopéci dozlatova i z druhé strany. Nyní by mělo být vše tak akorát k jídlu. Barbaři si k tomu dávají tatarskou omáčku.
Zveřejněno 26. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené kuře "eintopf"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GKYJ
Moje poznámka
Pečené kuře "eintopf"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GKYJ
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 4 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 6 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 6 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 1 hodinou
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 5 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 5 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 6 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 6 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 7 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 7 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 7 hodinami
Tématické fráze:
pecene kure,
kuřecí eintopf,
kuře do zlatova,
pečené kuře recepty,
kuře recepty,
jidla z kurete,
jak upéct kuře do zlatova,
pečené kuře do zlatova,
pečené kuře jinak,
jak okořenit kuře,
eintopf kuřecí čtvrtky,
recepty na pečené kuře,
jídlo z pečeného kuřete,
jidlo z kuřete,
jidla-z-kuřete,
pečené kuře foto,
recept na pecene kure,
kuře pečené na rajčatech a bramborách,
jídla z pečeného kuřete,
pečené kuře eitopf
Suroviny:
kuře čtvrtky,
brambory,
mrkev,
cuketa,
paprika čerstvá červená,
rajče,
cibule,
česnek,
šunka sušená,
sůl,
pepř mletý,
šalvěj,
koření grilovací
Komentáře (18)
Myslíte že se TOP takový rcp vynachází, he?
***
Jsem Pokuston
Často se píše, že omyté kuře se před solením OSUŠÍ
Dnes jsem osušil pouze polovinu ptáka (podélně, ne napříč
No, po upečení to vyšlo, ať osušené či neosušené, nastejno
"Navrch rozložit osolené kousky kuřete, lícem dospodu."
No, vím kde asi má kuře biskupa...
...ale kde má kuře líc, jest mi pouze domnívat se
první pohled mi připomíní letadlo na talířku
+1