Marocký kebab
Součástí dobrého grilování jsou také méně známe pochoutky. Kebab z mletého jehněčího masa, příjemně pikantní a zajímavě okořeněný, si zajisté získá pozornost všech vašich strávníků.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 254 kJ / 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,15 g |
Tuky | 33,87 g |
Vláknina | 7,43 g |
Cholesterol | 610 mg |
Sodík | 451 mg |
Sůl | 1,04 g |
Sacharidy | 13,15 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marocký kebab
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/03YN
Moje poznámka
Marocký kebab
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/03YN
Nejnovější recepty
Smažená cuketa se salámem
Přidáno před 4 hodinami
Pórkové rizoto podle Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové krokety
Přidáno před 12 hodinami
Hrušková marmeláda
Přidáno 18. 8. 2025 17:03:01
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno 18. 8. 2025 09:06:07
Líné koláče
Přidáno 18. 8. 2025 05:03:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka ze smažených vajíček
brtna před 6 minutami
Tapiokový pudink s lesními plody
ha.ry před 37 minutami
Kváskové housky, rohlíky, pečivo
Zorrolady před 2 hodinami
Cuketová polévka krémová
Bretik před 2 hodinami
Kvašená cuketa
Bretik před 2 hodinami
Zapékaná cuketa na plech
Bretik před 2 hodinami
Rychlý cuketový guláš
Bretik před 2 hodinami
Zadělávaná cuketa s koprem
Bretik před 2 hodinami
Cuketové palačinky plněné masem a zeleninou
Bretik před 2 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Martivac před 2 hodinami
Tématické fráze:
kebab recept,
marocké placky,
kebab nova paka,
placky na kebab,
kebab,
kebab placky,
placka na kebab,
kebab v placce,
marocké recepty,
jehněčí kebab recept,
kebab placka,
jak grilovat kebab,
placky ke kebabu,
kebab z mletého masa recept,
rychly recept na kebab,
marocke placky recept,
hovězí kebab,
marocký jehněčí mleté maso,
mletý kebab,
placky na kebab recept
Suroviny:
maso jehněčí,
cibule,
petržel,
kmín mletý,
chilli,
skořice mletá,
zázvor mletý,
vejce,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (6)
Myslím, že i použití kmínu je zavádějící. Ani v Maroku ani u Maročanů v Evropě (a pár jich znám a výborně vaří) jsem se s používáním kmínu nikdy nesetkal. Pro marockou kuchyni je typickým kořením římský kmín, ale to je koření zcela jiné chuti i vůně. S naším kmínem se nedá zaměňovat.
Tvoje jídlo je jistě velmi chutné, podle mého to však není kebab a už vůbec ne marocký.