Pečený čaj
Dlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Připravíme z něj voňavý nápoj, na kterém si skvěle pochutnáme, stejně tak i ten, koho jím obdarujeme.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 926 kJ / 4 524 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,00 g |
Tuky | 8,04 g |
Vláknina | 85,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 926,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Větší ovoce nakrájíme na kostičky, i oloupaný citron, a vložíme do pekáče. Přidáme všechno ostatní drobné ovoce, posypeme cukrem. Nakonec přidáme všechno koření a dobře promícháme.
Krok 2: Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180-200 °C po dobu přibližně 30 minut. Během pečení směs asi dvakrát promícháme.
Krok 3: Hned po upečení přidáme rum a rychle promícháme.
Krok 4: Naplníme do čistých skleniček, okraje skleniček otřeme, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru jako marmeládu.
Zveřejněno 5. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený čaj
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrN7
Moje poznámka
Pečený čaj
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrN7
Nejnovější recepty
Polévka z červených paprik
Přidáno před 6 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou a smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Bezinkový sirup
Přidáno před 7 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Přidáno před 8 hodinami
Aronie griotka a sirup
Přidáno před 9 hodinami
Dýňová marmeláda s džusem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 20 minutami
Domácí kečup
zuzik8 před 31 minutami
Plněné papriky
Cernousek před 48 minutami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 56 minutami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 1 hodinou
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 1 hodinou
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 2 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Jitule_m před 2 hodinami
Cuketový koláč se švestkami
Jitule_m před 2 hodinami
Tématické fráze:
pečený čaj,
pečený čaj recept,
recept na pečený čaj,
pečený čaj top recepty,
pečený čaj v troubě,
pečeny čaj vyroba,
jak udělat pečený čaj,
recept pečený čaj,
pečený čaj z jablek,
jak se dělá pečený čaj,
pečený čaj se švestkami,
pečený čaj nejlepší recept,
pečený čaj z červeného rybízu,
peceny caj navod,
výroba pečeného čaje,
jak vyrobit pečený čaj,
pečící čaj,
peceny caj recepty,
recepty pečený čaj,
recepty na pečený čaj
Suroviny:
rybíz,
ovoce,
cukr,
skořice,
badyán,
koření hřebíček,
citron,
rum
Komentáře (218)
Krásné Vánoce všem a děkuji za bezva receptík
Dana:dneska jsem v Pomalém hrnci čaj dělala ale mám svůj recept
Ať se podaří
Takhle zavařuji úplně vše (kompoty, pečené čaje, džemy a nikdy se nic nezkazilo)
NO A DÁVALA SEM SI TAM OVOCE S MRAZÁKU CO JSEM SI ZAMRAZILA DŘÍV.
JE PRAVDA,ŽE JEDNÉ VÁRCE MÁM MÍŇ ŠŤÁVY ALE VŮBEC TO NEVADÍ!
PŘÍŠTÍ ROK SI NA TO BUDU MYSLET A ZAMRAZÍM SI VÍCE DRUHŮ OVOCE,ABYCH MOHLA KOMBINOVAT.
Myslím tedy jestli se má veškerá šťáva z ovoce vypéct nebo jestli tam má nějaká zbýt. Když to budu péct krátce, tak se to podle všeho má tendenci kazit, když dlouho, tak je z toho pak marmeláda protože se ovoce rozvaří, nebo rozpeče? 30 minut je v tomto případě zavádějící, protože každé ovoce má jiný obsah vody a tudíž doba pečení musí být jiná. Proto bych ráda znala, jaký má být obsah zbytkové šťávy na konci úpravy.
Chci zkusit citrusy s jablky, hruškami a švestkami. Na ostatní ovoce už je trochu po sezoně a připadá mi hloupé kupovat mražené nebo drahé v obchodě. Dá se použít i ananas? Jestli nemá moc houževnatou dužinu po vypečení?
Když Ti nechutná, nepij.
Dám vědět.
pro velký uspěch koluje dál.Tento čaj pije s oblibou i můj přitel,,jen někdy nechá v hrnku ovoce,ale to vůbec nevadí,protože si na něm pak pochutnám já
http://www.toprecepty.cz/recept/29761-specialni-na...
Kolik vitamínu C asi zůstane v ovoci po kremaci v troubě při 200 °C ? Bez přidání cukru a koření ( či alkoholu) je čaj kromě toho, že v něm není po vitamínu C ani stopy nechutný. Takže se pije oslazená navoněná převařená voda, v níž plave cosi, co bylo dříve ovocem.