Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočkové karbanátky s bulgurem

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 28 ks (1 velky plech)

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 552 kJ /
2 522 kcal
Bílkoviny122,01 g
Tuky17,61 g
Vláknina104,27 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 385 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy418,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočku zalijeme vývarem, přivedeme k varu a 20 minut vaříme (voda by měla být téměř všechna vyvařena, čočka kašovité konzistence). Poté odstavíme, přisypeme bulgur, promícháme a přikryté necháme cca 15 minut odpočinout do změknutí bulguru. Krok 2: Mezitím na olivovém oleji orestujeme drobně pokrájenou cibuli, přidáme česnek, rajský protlak, harissu a promícháme. Přisypeme římský kmín, mletou papriku, pepř, promícháme a odstavíme. Nakonec vmícháme nadrobno pokrájené bylinky, čočku s bulgurem a vše řádně spojíme. Případně dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Ze vzniklé směsi tvarujeme karbanátky (nebo jiné tvary), které můžeme ihned podávat s libovolným salátem a dipem, nebo je vyrovnáme na plech a z každé strany cca 5 minut zapečeme (funkce gril). Po zapečení jsou karbanátky lehce křupavé na povrchu. Krok 4: Se směsí se velmi dobře pracuje, pěkně drží tvar. Já jsem karbanátky ladila do arabského stylu, použité koření je možní nahradit například tymiánem, oreganem a majoránkou. Určitě by bylo možné přidat i sýr, variant je mnoho.

Zveřejněno 20. 2. 2013

Poznámka autorky aisha

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nJp7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nJp7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dekuji za receot, bylo to vyborne. Jen jsem místo koriandru a petrzelky dala hrasek.

:-p to je krása:yes::yes:

Moc dekuj za zajem a komentare...:-K:-K:-K

Tedy Aisho, to vypadá fakt parádně !! A jistě i chutná. Hmmm, ukládám a chválím. :-K

Bulgr jsem ještě nikdy nezkoušela:-8Karbanátky máš moc krásné a já Ti děkuji za príma inspiraci:-p:yes::-K

:yes:, krásné!!

Vypadají skvěle! Zajímavá inspirace! :-):-)

to by mi chutnalo, moc hezké;-):-p:-):-K:yes:

Tématické fráze:
cockove karbanatky, bulgur karbanatky, co s bulgurem, bulgur recepty, bulgur recept, karbanátky z bulguru, recepty s bulgurem, recepty z bulguru, cockové karbenátky, čočkové karbanátky recept, bulgur karbanatek, recept bulgur, karbenátky s bulgurem, karbanátky z červené čočky a bulguru, co je bulgr, luštěninové karbanátky s bulgurem, ruske maso s bulgurem, cockovy karbanatek, karbanátek s bulgurem, bulgur o ve karbanatky

Suroviny:
čočka červená, bulgur, vývar masový, cibule, česnek, protlak rajčatový, pasta harissa, římský kmín mletý, paprika sušená sladká, koriandr čerstvý, petrželka, sůl, pepř, olej olivový,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu