Suroviny
Porce: 9 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 656 kJ / 2 308 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,29 g |
Tuky | 35,57 g |
Vláknina | 43,65 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,43 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 413,82 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slunečnicové kostky (celokváskové)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BEkk
Moje poznámka
Slunečnicové kostky (celokváskové)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BEkk
Nejnovější recepty
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 5 minutami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 16 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 1 hodinou
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 12 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Tématické fráze:
slunečnicové kostky,
slunečnicové pečivo,
slunecnicova kostka,
kváskové pečivo recepty,
slunecnicove pecivo recept,
slunecnicove kostky recept,
celokváskové pečivo,
slunečnicová kostka recept,
celozrnná kostka,
kváskové pečivo,
kostka slunečnicová,
kostka posypaná slunečnicovym seminkem,
celokvaskove pečivo recept,
slunenicove kostky,
pečivo se slunečnicí,
celokváskové pečivo recepty,
kváskové zitné pečivo,
sluhecnicove pečivo,
slunečnicový kostka pecivo,
slunečnicová kostka pecivo
Suroviny:
kvásek,
voda,
mouka celozrnná žitná,
voda,
olej,
cukr,
sůl,
semínka slunečnicová,
mouka celozrnná pšeničná jemná,
mouka hladká
Komentáře (14)
No, celokváskové pečivo hnětu raději kratší dobu, mám pocit, že mu delší hnětení nedělá dobře.
A pocit je to prý správný - kamarádka, která se o kváskování zajímá mnohem delší dobu, říká, že dlouhé hnětení a následné dlouhé kynutí způsobí převyvinutí lepku.
(Při delším intenzivním hnětení se vyvine napjatá lepková struktura, která se při dlouhém kynutí nebude moct dál vyvíjet a začne řídnout, slábnout a trhat se.)
Pokud chces presto pekarnu zapojit
Děkuji.