Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dalmatské hovězí

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Náročný

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 220 min

220 min (220 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 902 kJ /
1 889 kcal
Bílkoviny120,02 g
Tuky103,07 g
Vláknina12,99 g
Cholesterol 305 mg
Sodík 1,97 g
Sůl4,75 g
Sacharidy38,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na kostky nakrájenou slaninu opražíme na trošce olivového oleje. Přidáme cibuli a česnek. Kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a přidáme k základu. Krok 2: Maso nakrájíme na plátky. Naklepané a osolené a opepřené plátky pak klademe do kastrolu. Opečeme je z obou stran. Krok 3: Když maso ztmavne, podlijeme je červeným vínem a přidáme koření, rajčata a sušené švestky. Popřípadě dochutíme cukrem. Přiklopíme a dusíme 2-3 hodiny dokud maso nezměkne. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 10. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dalmatské hovězí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wgOR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dalmatské hovězí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wgOR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Musím jen dopoučit. Opravu výborná chuť!!! Dlouho jsem nemel tak chutnou podobu hovězího.

Tenhle recept mě zaujal,hned když byl vložen.Od té doby byl v oblíbených a teprve o víkendu jsem ho vyzkoušela.Moc nám chutnalo.Je lepší uvařit den dopředu,aby se to pěkně uleželo a chutě se propojily.:-p

krásná barvička:yes::yes: rebuša přidá bodíčka:-p;-):-)

Vlmi pěkný recept Ivo:-p:yes:

určitě dobrota:yes::-D úžasná barva:yes:

Řapík je skvělý v jakékoli úpravě, dá se chroupat i syrový. tenhle recept vyzkouším v pomaláči,úplně cítím tu kombinaci všech surovin, fakt moc krásný recept.

Líbí se mi tyhle kombinace, kde jsou švestky a řapík;-):yes:

moc pěkné:-):yes::yes::yes:

V tomhle případě bych se přimlouvala za použití tlakáče nebo pomalého hrnce. Ale jinak se mi to líbí ;-):-p:yes:

Izabella929 10. 3. 2013 13:47
Hovädzinka vyzerá ohromne, iste je veľmi chutná.-):-))

Tématické fráze:
dalmátské víno, dalmátská kuchyně, hovezi recepty, dalmátský hovězí guláš, dalmátské hovězí maso, dalmátská hovězí pečeně, salmatske hovezi, dalmatská kuchyně recepty, hovězí maso když ztmavne, dalmatské čufty recept, znojemská v pomalaci, hovězí maso po dalmatsku, dalmatský guláš, recepty z hovězího, www vyborne hovezi, výborné hovězí, uvarit den dopredu hovezi licka na vine, co uvařit den dopředu, hovězí na cesneku v pomalaci, výborné hovězí z tlakáče

Suroviny:
hovězí zadní, slanina anglická, cibule, petržel, mrkev, česnek, rajče loupané, celer řapíkatý, švestky sušené, víno červené, hořčice, olej olivový, bobkový list, rozmarýn, tymián, sůl, cukr, pepř

Přidat fotografie receptu