Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvoubarevný jahelník plný ořechů

Jahelník plný ořechů je dokonalou kombinací zdraví a lahodné chuti. Jemná struktura jáhel, sladká harmonie kakaové a světlé vrstvy a křupavost oříšků tvoří jedinečný dezert, který potěší nejen oči, ale i chuťové buňky.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tanicka Tanicka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby vaření jáhel

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby vaření jáhel)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 178 kJ /
2 433 kcal
Bílkoviny60,86 g
Tuky173,07 g
Vláknina37,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 273 mg
Sůl0,58 g
Sacharidy139,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jáhly nejprve spaříme vroucí vodou a dáme vařit do hrnce se špetkou soli do poloměkka (10 min). Krok 2: V mixéru rozdrtíme oříšky a semínka. Přidáme kakao, kokosový olej a jeden žloutek. Přisypeme 10 g vanilkového cukru, podle potřeby doléváme vodu, až nám vznikne tužší těsto. Krok 3: Těsto přendáme do silikonové dortové formy, uhladíme povrch a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 15 minut. Krok 4: Uvařené jáhly přemístíme z hrnce do mixéru, přidáme 20 g vanilkového cukru a zbytek vajíček. Vše rozmixujeme na hladký krém a nalijeme na předpečený korpus. Krok 5: Pečeme v troubě do zpevnění povrchu, poté necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Zveřejněno 26. 3. 2013

Poznámka autorky Tanicka

Suroviny jsou na formu o průměru 18 cm.

http://tankavari.blogerka.cz/Dezerty/Dvoubarevny-j...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqkw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqkw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

I mě se líbí:-Ka moc:-p:yes:

Děkuji všem :-K

Krásna vec:yes: Toto vyskúšam, veľmi sa mi to páči ;-):yes:;-)

tak tohle je dle meho gusta. Jen nevim, co by mi na tu spodni vrstvu rekl partner, ktery orechy v cemkoliv nesnasi...no co, tak mu to proste nereknu :-D Bodik davam hned a v nejblizsi dobe vyzkousim ;-)

Taky se mi líbí:yes::-)

Vypadá moc hezky:yes:

Tématické fráze:
jahelník, jáhelník s houbami, mrkvový jahelník, jahelník bez cukru, recept na jahelník, ořechový jahelník, kokosový jáhelník, banánový jahelník, mandlový jáhelník, jáhelník s tvarohem, jahelnik s kakaem, recept jahelník, mrkvovy bezlepkový jahelnik, ořechové jahelnik, recepty plné ořechy, luxusní jahelník, mrkvový jáhelník bez cukru, houbovy jahelnik recept, jahelník se švestkami ořechy, jahelník ořechový

Suroviny:
jáhly, ořechy lískové, semínka lněná, semínka slunečnicová, vejce, kakao, olej kokosový, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu