Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem

Karolina09 Kuchařka: Karolina09

Mořské plody 6 názorů

Suroviny

1 kg čerstvých slávek
250 g šalotky
2 lžíce rýžového (sojového) oleje
1 lžíce zelené kari pasty
30 g čerstvého zeleného pepře
0,4 l kokosového mléka
30 g thajské bazalky
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou šalotku, nakrájenou podélně na čtvrtiny, nechte na oleji zesklovatět. Přidejte kari pastu, čerstvý pepř, včetně větviček, a polovinu bazalky natrhané na kousky i se stvoly. Zalijte kokosovým mlékem, přiveďte k varu a vařte asi 5 min. Odstavte a nechte 30-60 minut stát.

  2. Mušle přeberte, poničené vyhoďte, na otevřené poklepejte, nezavřou-li se, vyhoďte je. Odstraňte "vousy". Propláchněte je studenou vodou, nemáčejte je příliš, ztratily by chuť "moře".

  3. Kokosovou omáčku přiveďte k varu, vhoďte mušle, přiklopte a za občasného potřásání pánví vařte asi 4 minuty. Na konci přidejte druhou polovinu bazalky a podávejte. Neotevřené mušle nekonzumujte.

Poznámka

Thajskou bazalku můžete nahradit mátou a bazalkou v poměru 1/3 ku 2/3. Nemáte-li možnost sehnat čerstvý zelený pepř, použijte zelený nakládaný, nejlépe v soli, který před použitím řádně propláchněte. Základní zelená kari pasta se skládá z čerstvého zeleného čili, česneku, cibule (šalotky), zázvoru, citronely, limetkové šťávy, koriandru, soli, oleje. Poměr a skladba se různí od "vesnice k vesnici". Třeba běžně dostupná "exotic food tandoori" je výborná a nepoužíváte-li kari pastu denně, nevyplatí se ji doma vyrábět.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Karolina09: Tak já bych takový dozor taky potřebovala a uvítala:-D,ale snad se jednou odvážím,jistě je to dobrota;-):yes:

    Odpovědět

  • Karolina09 Karolina09(autorka receptu)

    Simona Skolakova: Mušlí se nebojte. I když jsem dnes vlastně nevařila, jen jsem dávala instrukce, aby si kuchařka úpravu mušlí "ohmatala"...

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Já jsem neměla ještě odvahu dělat mušle,ale když čtu vždy recepty tak mi to láká,mám ráda mořské potvůrky;-)krásný receptík;-):yes:

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    Dik za tip,krevety taky delam casto a kachni maso taky:-K:-K

    Odpovědět

  • Karolina09 Karolina09(autorka receptu)

    jemmy: Do kokosového základu může dát i rybu, krevety.... I s masem nevyžadující dlouhou tepelnou úpravu - s kuřetem, kachnou, hovězím, vepřovým je to výborné.:-8

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    <3Moc pekny recept.zatim jsem varila vzdycky v zeleninovem vyvaru,nekdy s bilym vinem.Ale toto je pekna zmena.Zelenou cari=pastu mam,je opravdu moc dobra.:-K:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: polévka z mušlí s s kokosovým mlékem krevety na zeleném kari s kokosovým mlékem recept musle ala kari mušle na kary thajské musle thajské mušle na zeleném kari zelené cari recept mušle kari slavky s kokosovym mlekem dýňová polévka s kokosovým mlékem a čili

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít