Marcipánová hmota - varna
Tato potahovací hmota na dorty je jednoduchou a dostupnou náhradou marcipánu. Stačí pár základních surovin a mandlová tresť. Výsledkem je pružná hmota, která skvěle drží tvar, takže s ní snadno ozdobíte dort jako profík.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 818 kJ / 3 064 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 17,74 g | 
| Tuky | 60,40 g | 
| Vláknina | 4,50 g | 
| Cholesterol | 179 mg | 
| Sodík | 4 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 610,06 g | 
Postup přípravy
Prosátý cukr a tresť zapracujeme to těsta, tak aby vznikla hladká hmota. Krok 4: Vzniklou hmotu barvíme potravinářskými barvami. Pokud používáme práškové, rozmícháme je v kapce vody a pak přidáme do hmoty. Krok 5: Při potahování dortu si připravíme 2 kusy potravinářské folie, hmotu mezi ně vložíme a vyválíme. Poté odstraníme horní fólii a na dolní fólii vyválený plát přeneseme na dort. Tak zabráníme potrhání hmoty při přenášení.
Zveřejněno 16. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Marcipánová hmota - varna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxQ5
Moje poznámka
					
				
Marcipánová hmota - varna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxQ5
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 2 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 9 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 48 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 48 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 53 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							marcipánové figurky prodej, 
						
						
							jak pracovat s marcipánem, 
						
						
							recept na marcipánovou hmotu, 
						
						
							potahová hmota varna, 
						
						
							potahovací hmota ze sušeného mléka, 
						
						
							mandlová hmota, 
						
						
							výroba marcipánu recept, 
						
						
							recept na vyrobu potahovaneho marcipanu, 
						
						
							kde koupit marcipánovou hmotu, 
						
						
							marcipánové figurky domácí výroba, 
						
						
							marcipánové figurky recept, 
						
						
							nejlepší potahovací hmota, 
						
						
							marcipánové figurky na dort koupit, 
						
						
							marcipánová hmota na dorty, 
						
						
							marcipanova potahovací hmota na dorty recept, 
						
						
							recept na marcipánovou potahovací a modelovací hmotu, 
						
						
							výroba mandlové hmoty, 
						
						
							kde koupit marcipán, 
						
						
							marcipanova hmota na dort, 
						
						
							nahrazka marcipanu
						
					
						Suroviny:
						
							cukr moučkový, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							voda, 
						
						
							máslo, 
						
						
							tresť mandlová sladká
						
					
	
			
	
	
Komentáře (134)
No, na rozdíl od pravého másla v surovinách se zde jedná o nepravý marcipán, že
anush:
S vaším dotazem to souvisí pouze okrajově, ale třeba někdy dostanete chuť na PRAVÝ marcipán a dort podle odkazu je opravdová špica
https://www.labuznik.cz/recept/svatovintirsky-dort...
Anna
Před chvílí potáhla dort a super, teď už nebudu potahovat ničím jiným. Nechala jsem ho bez barviva, jen podprsenku jsem obarvila na modro. ještě přidám čísílka a může se servírovat. a chuťově je taky dobrý
Děkuji za odpověď, jestli někdo bude vědět