Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočková polévka s pohankou (falešná zabíjačková)

Skvělá, nutričně vydatná luštěninová polévka dokáže nahradit i oběd či večeři. Čočka je uvařená za chvilku a dochucení je též dílem pár minut. Můžete zkusit obměnu, použít sádlo a slaninu, ale i v původní verzi je velmi chutná.

Hodnocení receptu je 4,9 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

1 hrnek = 250 ml

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 994 kJ /
2 150 kcal
Bílkoviny125,03 g
Tuky61,50 g
Vláknina69,63 g
Cholesterol 598 mg
Sodík 1,54 g
Sůl3,62 g
Sacharidy241,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočku propláchneme, zalijeme vodou, přidáme bobkový list a uvaříme doměkka. Uvařenou čočku scedíme, vývar ponecháme. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno a na olivovém oleji orestujeme do sklovita. Zaprášíme moukou a uděláme tmavší jíšku. Krok 3: Jíšku zalijeme vývarem, promícháme a přisypeme propláchnutou pohanku, prolisovaný česnek, mleté nové koření a povaříme do změknutí pohanky. Krok 4: K hotové pohance přidáme uvařenou čočku a dle potřeby vývar z čočky. Dochutíme solí, pepřem, octem a majoránkou. Krok 5: Párky nakrájíme na kolečka a na olivovém oleji opečeme. Zaprášíme paprikou, promícháme a odstavíme. Krok 6: V hrnci s vroucí vodou uvaříme vejce na hniličku, tedy 7 minut. Uvařená vejce necháme vychladnout a oloupeme. Krok 7: Polévku podáváme s kousky vajec, posypanou opečenými kolečky párku.

TIP: Luštěninové polévky - oblíbené recepty

Zveřejněno 19. 4. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nmYp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nmYp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dve slova staci: skvela polevka: :-)

Úžasná polévka. <3

Vynikající polévka, opravdu výborná. :yes::yes:

Polévka mě zaujala, vyzkouším. Jen nevím, jestli to bude jíst muž, on se na luštěniny a pohanku moc netváří. Budu muset předložit a nic neříkat.:-*

Dobrý den, přidávám fotečku. Polévka je moc dobrá. :-)

Dalsia super polievocka,ukladam na vyskusanie.:yes::yes::yes:

Dostala jsem z pohanku z daleké Asie a nevěděla, co s ní, díky díky za inspiraci :-K :yes:

Hanis: Budu se tesit..:-K:-K

Posílám bod - uvařím ji o víkendu, vypadá moc lákavě :-p

Dekuji za mile komentare..:-K:-K

rebeka: Protoze chutna podobne jako prejt..;-)..i falesny prejt se nekdy dela ze zapecene pohanky a cocky.

Pěkná polévečka:-p:-pto stojí za vyzkoušení,pohanku mám ráda a čočku taky:-p:yes:

Nááádhera:yes::yes: Tahle polívečka by klidně mohla nahradit hlavní jídlo.. moc se mi líbí:-K;-):-):yes: Ale proč "falešná zabíjačková":-O:-?

:yes::yes: Pohanku přidávám do zeleninové tzv "chábovice", ale do čočkové jsem ještě nezkoušela, vyzkouším;-)

Polívečka vypadá moc dobře pohanku mám doma ještě jsem nenašla odvahu jí uvařit:-8tak zkusím polévku:-*:yes::yes:+8

Dvě suroviny, které miluju:yes::-p:yes:
+7

Já dělávám čočkovou s kroupama;-)ale jen přes víkend,když manžel nemusí do práce:-D:-DS pohanou se mi také líbí:-*Máš ji krásnou:-K:-p:yes:

spagetka: Take ho mam moc rada, ovsem deti ho nemusi, takze ho pouzivam jen obcas. Ani nevim, jestli bych ho u nas sehnala cerstvy.

aisha:Marti, u nás jsou luštěniny, pohanka, cizrna atd prostě nemyslitelný bez libečku, jsem závislák :-D:-D:-D:-D

spagetka: Libecek tam bude take dobry, ten bych tam mohla jeste prihodit, trochu polevky jeste zbylo. A libecek mam nasuseny jeste od mamky ze zahrady ;-)..dobry napad..:yes:

Polévku dělám stejně, hurá, jsem světová :-D:-D:-D, ne vážně, babka dycky michala luštěniny s pohankou, a tyhle polévky u nás generačně jedou:yes: já holt přidávám ještě hrst libečku ;-);-):-p:-p:yes::yes:

Vaclav Fronek: Jsem moc rada, ze Vas recept zaujal. Budu se tesit na zkousku, dekuji za zajem..:-K:-K

Vypadá moc dobře a já bych neváhl si ji dát. Já trochu budu inovovat s čočkou, kterou děláme na slano a pak z ní polívku, ale s pohankou to bude super. Dík za nápad. Ještě se ozvu. +bodík .. zatím prvý.

Tématické fráze:
recepty s pohankou, zabijackova polivka, čočkova s pohankou, pohanka recepty, jak zavarit zabijackovou polevku, polivka s pohanky, chábovice polívka, polívky recepty zabijackova, čočková polévka, recepty z pohanky, zabijackovapolivka, polivka-z-pohanki, polivka z pohanky, zeleninová polívka s pohankou, cockova-s-pohankou, recepty z pohankou, polivka s pohankou, čočková na slano, polévka s pohankou, recept z pohanky

Suroviny:
čočka, pohanka, cibule, česnek, vývar masový, koření nové koření mleté, majoránka, bobkový list, ocet, olej olivový, mouka hladká, sůl, pepř mletý, párky, paprika sušená sladká, vejce

Přidat fotografie receptu
]
]