Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 618 kJ / 148 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,81 g |
| Tuky | 0,79 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 9 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 9,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky mírně naklepeme, po stranách nařízneme.
Krok 2: Osolíme, opepříme, na každý kus masa položíme 2 listy šalvěje a překryjeme plátkem šunky.
Krok 3: Upevníme párátky ( viz. fotopostup).
Krok 4: Na oleji maso zprudka z obou stran opečeme dohněda, můžeme přidat zbytek šunky a šalvěje, podlijeme nejprve vínem, necháme odpařit a poté přilijeme vývar.
Krok 5: Přiklopíme a pozvolna, za občasného podlití, dusíme doměkka.
Krok 6: Nakonec přidáme prolisovaný česnek.
Krok 7: Poté maso vymeme, přiklopíme, aby neoschlo, máslo a mouku dobře prohněteme a tímto výpek zahustíme.
Krok 8: Provaříme a vrátíme maso zpět.
Krok 9: Nezapomeňte na párátka :-)
Zveřejněno 19. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení roštěnky alla saltimbocca
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkv1
Moje poznámka
Jelení roštěnky alla saltimbocca
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkv1
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 12 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 12 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 13 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 14 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 14 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 hodinami
Tématické fráze:
jelení plátky,
jelení plátky recept,
jelení skok recept,
roštěnky z jeleního masa,
jelen recepty,
saltimbocca alla romana,
recepty z jelena,
plátky z jelena,
saltimbocca,
roštěnka,
jelen recept,
jelení platek,
jelen,
roštená z jeleního masa,
recept na jelení skok,
roštěnky recept,
recept jeleni platek,
rostenka z diviny,
dančí roštěná,
jelenní roštěná recept
Suroviny:
roštěná jelení,
šalvěj,
pršut,
víno bílé,
vývar masový,
česnek,
máslo,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (25)
manželka zjistila, že obyčejné mýdlo jelen je poměrně kvalitní na praní a proto ho používá, za nějakou dobu jsem byl u maminky- 84 let a ctěla koupit prášek na praní. povídám, manželka používá jelena, tak to vyzkoušej, chvilku byla potichu a pak povídá, nojo, ale dneska je to jelení maso hrozně drahé ...... nemilujte maminky