Zelenina v soli
Přebytky zeleniny ze zahrádky rádi uchováme na zimní čas. V tomto receptu zužitkujeme mrkev, petržel a celer, které naložíme do soli a uchováváme ve spíži až po dobu jednoho roku. Zelenina zůstane krásně křupavá a jako čerstvá.
Suroviny pro 1 dávka
28 sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 42 944 kJ / 10 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 424,80 g |
Tuky | 82,96 g |
Vláknina | 884,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 215,97 g |
Sůl | 8 038,64 g |
Sacharidy | 1 512,32 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelenina v soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/59mK
Moje poznámka
Zelenina v soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/59mK
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 7 minutami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 33 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 54 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 4 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Tématické fráze:
zelenina do polévky v soli,
zavařování zeleniny,
strouhaná zelenina v soli,
korenova zelenina v soli,
mrkev v soli,
recepty na zavařování zeleniny,
zavařování zeleniny do polévky,
zelenina v soli do polévky,
mleta zelenina v soli,
mrkev a petržel v soli,
kořenová zelenina v soli recept,
zelenina vsoli,
závařování celeru,
polévková zelenina v soli,
strouhaná zelenina,
petržel v soli,
zavařování se solí,
nakládaná zelenina v soli,
strouhana mrkev v soli,
zavařování zeleniny na svíčkovou
Suroviny:
mrkev,
petržel,
celer,
sůl
Komentáře (17)
3 kg mrkve, 1 kg celeru, 1 kg petržel,1 kg cibule, 0,5 kg rajčat červených i zelených, O,25 kg papriky červené i zelené,O,25 kg česneku a 1 kg soli.
Zeleninu nasekáme na robotě nebo i nastrouháme.Na míse promícháme
se solí, napěchujeme do sklenic a nahoře ještě trochu posolíme.Uzavřené sklenice skladujeme ve tmě a chladu(sklep).
Do směsi je možné přidat i 25dg zelených natí(celer,petržel).Ještě
se minestalo,aby se směs zkazila, je aromatická a kromě buchet se dá přidávat téměř do všeho.
Já i kyselinu citronovou nahrazuju šťávou z citronu. Cokoliv hotového z obchodu v sobě už něco "chemického" má