Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní krevety v kokosovém krému

Máte chuť na něco netradičního? Vyzkoušejte tyto marinované krevety připravené na avokádovém oleji a zalité kokosovým krémem. Všechny chutě se v tomto jídle skvěle spojí a výsledek je neodolatelný.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Snadný

Doba přípravy 18 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 3 min + 30 minut marinování

18 min (15 min příprava + 3 min tepelná úprava, + 30 minut marinování)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 278 kJ /
544 kcal
Bílkoviny103,06 g
Tuky5,14 g
Vláknina3,24 g
Cholesterol 700 mg
Sodík 3,88 g
Sůl9,75 g
Sacharidy21,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krevety vyloupeme, očistíme, poslední díl s ocáskem necháme. Krok 2: Na marinádu smícháme sladkou chilli omáčku, teriyaki omáčku, česnek, třtinový cukr, citronovou kůru a šťávu. Do marinády vložíme krevety, promícháme a necháme asi 30 minut marinovat. Krok 3: V pánvi rozpálíme lžíci avokádového oleje, přisypeme krevety (i s marinádou) a zhruba 1 minutu restujeme. Poté krevety prohodíme, přilijeme kokosový krém a maximálně další 3 minuty prohazujeme. Krok 4: Nakonec posypeme nasekaným koriandrem a podle potřeby dochutíme mořskou solí. Krok 5: Podáváme s opečenou bagetou a zeleninovým salátem.

TIP: Deset rad na téma mořské plody

Zveřejněno 4. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZG7g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZG7g

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dělala jsem z dvojité dávky, 1kg velkých syrových mražených krevet, pro pět lidí akorát. Udělala jsem k nim mangovo avokádový salát a bylo to neskutečně dobré! Je potřeba mít dost čerstvé bílé bagetky, protože sosu je hodně a je skvělý :-)

Holky, jeste jednou diky, vas zajem me tesi..:-K

Majka8: Ja krevety take moc nemusim, obcas si zobnu..;-)

aisha: úžasný recept i fotky:-p:-):yes::yes:+20

BarbaraP:Určitě to je dobrota,ale asi by mně to musel někdo uvařit a hlavně neříct co to jím,prostě mám tam blok a ten mám i na játra:-//ovšem kuřecí mně nevadí,naopak,ty mám hodně ráda:-))

Ty jsou dokonalé, ta marináda je na krevetky přesně šitá na míru :-O To bych mohla jíst denně :-D

Majka8: Zkuste je někdy, je to dobrota, nemají příliš intenzivní chuť jako třeba některé mušle a začněte třeba u těch nejmenších, a v takové marinádě vám budou určitě šmakovat, ani nebudete vědět jak ;-)

Recept moc pěkný,ale já bych krevetu do sebe nedostala,nikdy jsem neochutnala,mám nějaký blok....zřejmě jsem byla v minulém životě kreveta:-D:-D:-D..doma mně přemlouvají,ale neuvařím,nemůžu:-//

Pouzivam 100% avokadovy olej (extra panensky, lisovany za studena), pridala jsem foto. Mohu jen doporucit, chutna skvele, je jemny, vhodny i na smazeni (vysoky bod rozkladu, az 300 stupnu), snizuje cholesterol, atd...pridavam odkaz:http://zeny.e15.cz/clanek/vyziva/avokadovy-olej-a-...

hosta:Já si nějak poradím i bez něj;-)

1974andrea: Andrejko - avokádový olej jsem viděla jako zbytek z jakési akce v Lidlu - nevím, jestli i u vás zbylo:-)), jinak recept úúúžasnýýý:yes::yes::yes:

Dokonalé - po všetkých stránkach...

Slintám!:-p:-p:-p:yes:

Ježkovy oči..:-O:yes:

Luxusní nádhera... nebo naopak:-O:-?;-):-):yes::yes::yes:

1974andrea: Tak to se budu moc tesit. U nas take detem chutnaji, na jakykoliv zpusob..:-K

spagetka: Vyzkousej, je to fakt dobre..;-):-K.

Jeste jednou vsem diky za zajem..:-K:-K

Marti máš to dokonalé :yes::yes::-p:-K všechno ;-)

... tak tohle fakt můžu ;-);-);-):yes:

Martinko, s krevetami se kamarádím, ale na tuto dobrůtku nemám všechny suroviny. Leč nic mi nebrání v tom,poslat mňamkový, 13. bodík :-p:-K:yes:

spagetka:Pusu:-K

chocolate: čoki, dyk já se nezlobím;-), já vysvětluju, nebooj, pochopila jsem to jako normál dotaz :-O;-):-D:-K:-K:-K
Jo vysvětleno rodině a smím udělat, hurááááá :-D:-D:-D
čokoládko, tu je jasně vidět, jak blbě se komunikuje jen skrz klávesnici, že prostě si to každý vyložíme jinak.. ach joo. Ale rozumíme si, že jooo :-K:-K:-K:-K

spagetka:Spagi ale já to nemyslela nějak útočně, naopak.Ty mě neustále překvapuješ znalostmi a já čumím:-K:-8.

aisha:Marti, tak jsem se právě vrátila z Makra a koupila jsem i kilo čerstvých krevet, tak určitě z dílu zkusím i takhle. Ovšem nemám avokádový olej;-)A krevety nemám úplně ty nejtlustší a nejmasitější jako ty, ale to neva, i tak to bude dobrota:-p Prcek krevety miluje, tomu je udělám jenom s česnek, máslem a petrželkou a pěkně se podělíme:-))

chocolate: čokoládko, ne fakt neznám, protože krevety jsem rodinu naučila jíst velmi nedávno. Rozhodně spáchám;-);-):yes::yes: Thajskou kuchyni zatím prolítávám zběžně, ale zjišťuju, že mňamky :-D:-D:-D

spagetka:Krevety, kokos a koriandr je poměrně běžná thajská kombinace.To fakt neznáš:-))?

Neblázni, krevety + kokos? :-O:-O zírám, obojí rádi, ale tahle kombinace by mě nenapadla ani ve snu. Ještě že tě tu Marti máme, jasně, že zkusíme :-p:-p:yes::yes:

:-K:-K:-K vsem moc dekuji za krasne komentare :-K:-K:-K

Dokonalé. :yes: Jak na chuť, tak na oko. ;-)

To se nedá nekomentovat.SUPR +bodík 9

Ja bych s vami klidne menila, krevety moc nemusim, ale sosik byl vyborny..:-p

To až srdce poskočí, jaká je to krása :-K krevety zbožňuju.

aisha: Martinko, jejej já krevetky miluju a takto připravené, bude velké labůžo-žádné rozhodování, to je jasnej 6.bod:yes:

Tématické fráze:
krevety recept, krevety recepty, makro krevety, jak jíst krevety, krevety na thajsky zpusob, krevety s koriandrem, recept z krevet, jak udělat krevety, příprava čerstvých krevet, krevety a cholesterol, top recepty krevety, krevety po studenu, recepty thajské kuchyně, recepty thajské kuchyně, recepty na krevety, krevety hoisin, krevety a koriandr, avokadovy olej recept, krevety, top recepty na krevety

Suroviny:
krevety, omáčka chilli sladká, omáčka teriaky, česnek, kůra citronová, šťáva citronová, cukr třtinový, krém kokosový, sůl mořská, olej, koriandr čerstvý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu