Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuskus se sýrem cottage a zeleninou

Kuskus si v naší kuchyni získal stálé místo díky jednoduchosti a rychlosti přípravy. Můžeme ho smíchat se směsí zeleniny, kterou orestujeme na másle, zjemníme cottage sýrem a posypeme čerstvými bylinkami s cibulkou. Na voňavém jídle si pochutná celá rodina.

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 724 kJ /
1 129 kcal
Bílkoviny40,55 g
Tuky54,30 g
Vláknina3,25 g
Cholesterol 238 mg
Sodík 381 mg
Sůl0,97 g
Sacharidy117,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme kuskus. Přivedeme k varu 250 ml osolené vody, vsypeme do ní kuskus, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme, dokud se do něj nevsákne všechna voda. Občas kuskus načechráme dvouzubou vidličkou. Můžeme se držet postupu a návodu na obalu kuskusu. Krok 2: V pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo, přidáme na struhadle na plátky nastrouhanou mrkev, na nudličky nakrájenou kapii, na kolečka nakrájenou jednu cibulku a na kostičky pokrájený lilek. Krok 3: Zeleninu restujeme, dokud se nevydusí veškerá tekutina, pak přidáme kečup, promícháme a necháme ho se zeleninou zkaramelizovat. Směs osolíme a opepříme. Krok 4: Restujeme, dokud mrkev nezměkne na skus, pak vmícháme kuskus, pánev odstavíme z ohně a přimícháme sýr cottage. Krok 5: Nakonec posypeme čerstvými bylinkami a jednou nakrájenou cibulkou.

TIP: Kuskus - oblíbené recepty

Zveřejněno 4. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4vMJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4vMJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Také máme rádi kuskus , vítaná změna. Recept se mi líbí. :-K

Potřebovala jsem rychlé jídlo z toho co dům dá, trochu obměna, neměla jsem lahůdkovou cibulku, ale byl pórek, nebyl lilek, ale byla cuketa, nedala jsem kečup, ale použila jsem olej z naložených sušených rajčat.. Trochu jsem váhala nad použitím sýru Cottage, ale dala jsem ho a nelituji, je to moc dobré, děkuji za jednoduchý recept na výborné jídlo!!

Majka8: Přesně jak píšete - kuskus se nevaří, jen zaleje horkou vodou nebo vývarem.

Dotaz: Opravdu používáte kuskus? Není to spíš bulgur? Kuskus se nevaří a je podstatně jemnější než je vidět na Vašich fotkách.

Výborný recept, děkuji, dávám bod! :-):yes:

Jitka J.: děkuji moc:-K jak za pochvalu, tak i za fotku;-)

Hledala jsem recept s cottage - a je to opravdu výborné!

včera jsem dělala kuskus dle tohodle receptu a nemá to chybu. Dlouho jsem nic tak dobrého nejedla :yes::yes::yes:

Právě jsem dodělala kuskus podle Tebe a vypadá to moc dobře;-):-p:yes:

Mňam :-p:-). Právě jsem dokuchtila s dušenou zeleninou a s tím cottage to nemá chybku :yes:. Takže velká pochvala za recept a samozřejmě plusííík :-)

:yes::yes::yes::-p:-p:-p dala bych si ;-)

ivulinka:Kus kus dělám doma často,hlavně v létě a nekecám i chlap to baští...nevařím ho,jen zaleju vařícím vývarem,když vystydne,nakrájím ledový salát,nastrouhám ředkvičky,okurku a rajčátka,prostě co dům dá,třeba i trochu parmazánu a hotovo,je to velice dobré a hlavně jedlé;-)

tak toto sa mi velmi paci:yes:...kuskus milujem, ale s cottage chees ma este nikdy nenapadlo kombinovat...urcite vyskusam....na kuskus mam vzdy zamrazeny v mraznicke vyvar...je to s nim ovela chutnejsie....vdaka za skvely tip:yes:

Ani ja nemusím mať stále mäso...:yes:

Mnam..uplne cele je to velmi pekne..i fotky..:yes::yes:

Holky, já to ale nedělala pro manžela, ten na to koukal s nedúvěrou:-D, ale já s holkou jsem si náramně pochutnala, my dvě totiž každý den maso nemusíme;-)
Děkuji:-K

dzungila: mne by to neprošlo doma, ale máš to pěknoučké Ivuli;-);-);-):yes:

To vypadá hodně dobře! A mám všechny ingredience, takže asi v nejbližší době ozkouším :-p

Tak na tohle mne nalákáš zcela určitě:yes:

Mně by to doma bez masa asi neprošlo, ale máš to krááásné! :-p:-O Ale co, masíčko se dá vždycky přidat, ne? ;-) Za bodík!:yes:

Pěkné, moc pěkné, druhá fotka je super :yes::yes::yes:

Moc hezky nafoceno a ty ingredience se mi taky moc líbí;-)

Přesně podle mého gusta;-):-p:yes: a ten druhý obrázek je kouzelný:-8:-K:yes::yes:

yanull:můžeš, ale zavčas, ještě domů totiž nedorazila moje mladá puberťačka,...pak už bude pozdě;-):-D

Ivulinko, můžu si poslat malý talířek na skvělou večeři? ;-):-p Jako zálohu posílám 4.bodík :yes::-K;-)

Mně by chutnalo Ivanko , krásné foto a prezentace :yes::yes::-p:-K

Tématické fráze:
zeleninový kuskus se sýrem, kuskus se zeleninou a sýrem, kuskus se sýrem, kuskus recepty, cottage recepty, recepty s cottage sýrem, recept s cottage syrem, kuskus s dusenou zeleninou, kuskus se zeleninou, recepty z cottage, kus kus se sýrem, cottage recept, cottage sýr se zeleninou, recepty se sýrem cottage, kus kus s cottage, kuskus, kuskus lilek cottage, recept na kuskus se zeleninou, recept na kus kus, kuskus recept

Suroviny:
kuskus, sůl, pepř mletý, lilek, kapie červená, mrkev, cibulka lahůdková, máslo, kečup sladký, sýr cottage, bylinky

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu