Postup přípravy
Krok 1: Fenykl nakrájíme na čtyři díly. Podusíme klasickým způsobem na páře. Já používám na zeleninu naparovak na knedlíky. Do hrnce dám jen trochu vody, naparovak...hotovo... Fenykl dusíme dokud se nedá bez problémů propíchnou nožíkem. Můžeme udělat i úplně do měkká, ale já mám raději krupavejsi.
Krok 2: Když fenykl vystydne, připravíme si malou pánev s trochou másla, fenykl vložíme do pánve a posypeme čerstvě nastrouhaným parmezánem. Chvilku opékáme cca 5 minut.
Zveřejněno 12. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fenykl- nebojte se experimentu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7ygQ
Moje poznámka
Fenykl- nebojte se experimentu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7ygQ
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 2 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 2 hodinami
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 3 hodinami
Kakaové pusinky
Přidáno před 3 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky
horakova654 před 13 minutami
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 31 minutami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Dasa65 před 49 minutami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Michal_amater před 1 hodinou
Vařená majonéza
SenBri před 1 hodinou
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 1 hodinou
Nepečená kokosová roláda
HanaBerankova před 1 hodinou
Vánoční linecká kolečka
PrinceznaXena před 1 hodinou
Snadné rumové kuličky
PrinceznaXena před 1 hodinou
Tématické fráze:
vareny fenykl,
fenykl recepty,
fenykl na másle,
syrovy fenykl,
fenykl recept,
fenykl vareny,
recepty fenykl,
fenykl na pare,
vařeny fenikl,
vařený fenykl,
fenykl priloha,
jak udelat fenykl,
smažený fenykl,
fenykl,
dušený fenikl,
syrovy fenikl,
fenykl v páře,
vareny fenykl recept,
fenikl top recepty,
příloha z fenyklu
Suroviny:
fenykl,
parmazán,
máslo
Komentáře (14)
S fenyklem nemám ještě žádnou zkušenost, nikdy jsem ho nekoupila a ani jsem nevěděla, jak bych ho připravila. Ale stejný problém jsem měla s řapíkatým celerem, tak jsem ho jednou na zkoušku koupila a pak bych ho bývala dávala do všeho, snad i do buchet