Svíčková omáčka:
Nejklasičtější ze všech českých omáček je jednoznačně svíčková. Každý má na ní svůj recept, na který nedá dopustit. Tento je trochu netradiční a využívá suroviny z vývaru na polévku.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 527 kJ / 1 321 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,11 g |
Tuky | 75,83 g |
Vláknina | 9,43 g |
Cholesterol | 267 mg |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 3,10 g |
Sacharidy | 33,81 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková omáčka:
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4R5V
Moje poznámka
Svíčková omáčka:
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4R5V
Nejnovější recepty
Křupavé cuketové řízečky
Přidáno před 4 hodinami
Cuketový wrap
Přidáno před 6 hodinami
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Švestkový džem
Přidáno 16. 8. 2025 11:01:02
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno 16. 8. 2025 07:12:46
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno 16. 8. 2025 05:02:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborný banana bread
formankovaadel před 1 hodinou
Tvarohová náplň (nádivka)
JanaBerckova před 1 hodinou
Zvláčněná Koka buchta
formankovaadel před 1 hodinou
Makové řezy s blumami a zapečeným sněhem
Alamatej před 1 hodinou
Brambory zapečené s tvarohem
Kava 2 před 2 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
poirotka před 2 hodinami
Rychlý jogurtový koláč s jahodami
knihomolka před 3 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
Monique76 před 3 hodinami
Kuřecí špízy
Vevik před 4 hodinami
Tématické fráze:
svíčková omáčka,
svíčková omáčka recept,
recept na svíčkovou omačku,
recept svičkova omačka,
jak dochutit svíčkovou,
omáčka svíčková,
svíčková na smetaně,
jak se dela svickova omacka,
recepty svickova omacka,
hovězí svíčková omacka,
čím dochutit svíčkovou,
příprava svíčkové omáčky,
příprava svíčkové,
top recepty omáčky,
recept svíčková na smetaně,
jak se dělá svíčková,
jak se vari svickova,
recepty na svíčkovou omáčku,
omačky svíčková,
svíčková
Suroviny:
maso,
vývar masový,
mrkev,
celer,
petržel,
koření nové koření,
pepř celý,
tymián,
bobkový list,
mléko,
mouka polohrubá,
smetana zakysaná,
cukr,
máslo,
šťáva citronová,
slanina
Komentáře (21)
Levik:nechám orestovat maso a zeleninu a dělám až druhý den.
Jani Pa já jsem tu smetanu rozmixovala společně se zeleninou.
a nechte přejít varem. Trochu to pomůže.
(to víš zoubky mam některé už třetí)Když je šlehačka,tak jí také přidám,ale raději používám zakysanou smetanu,ten solamyl vyzkouším.Přeji celé vaší rodině dobrou chuť