Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne

Tradiční lasagne s boloňským ragú, bešamelem a bohatou porcí sýra zná nejspíš každý. To by ale nebyla česká kuchařka, aby si recept neupravila. Nechte tentokrát italský recept v šuplíku a vyzkoušejte naši variantu bez bešamelu, která vás jistě mile překvapí.

Hodnocení receptu je 4,3 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 75 min

90 min (15 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

zapekací forma o velikosti 30x20 cm

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 262 kJ /
5 082 kcal
Bílkoviny202,20 g
Tuky258,97 g
Vláknina40,13 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 5,85 g
Sůl14,67 g
Sacharidy469,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme a omyjeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nasekáme najemno. Celer a mrkev nastrouháme nahrubo. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli a česnek. Přidáme nastrouhanou mrkev a celer a dále restujeme. Krok 3: Asi po 5 minutách přidáme mleté maso a pokračujeme v restování. Až se maso zatáhne, přidáme sekaná rajčata, hořčici, kečup a oregano. Lehce osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Dusíme asi 25-30 minut. Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 5: Zapékací formu lehce vymažeme olejem a rozetřeme do ní 1 naběračku masové směsi. Na ni rozložíme plátky lasagní. Na lasagne opět naneseme vrstvu omáčky, poklademe plátky slaniny a posypeme asi 50 g sýra. Takto pokračujeme až do spotřebování omáčky. Poslední vrstvu tvoří omáčka, slanina a sýr. Krok 6: Formu přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 35 minut, poté sundáme alobal a ještě asi 10 minut zapékáme dozlatova. Krok 7: Hotové lasagne vyjmeme z trouby a necháme je asi 10-15 minut odpočinout. Poté krájíme na úhledné čtverce a ihned podáváme.

TIP: Jak na zeleninové lasagne

Zveřejněno 17. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A11

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A11

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Lasagne dělám často, nevymazávám ani pekáč ani nedávám pečící papír;-).Nikdy připečené nic nemám, chce to dost bešamelu;-)

xy.jajinka: pekáč nikdy nevymazávam ani nedávam pečiaci papier. Ale vrstviť začínam omáčkou, až na ňu dávam prvú vrstvu lasagní. Aby aj spodná vrstva mala od čoho nasiaknúť. ;-)

xy.jajinka 28. 1. 2014 17:56
Ellin: to se mi stalo jen v tom případě, když jsem neměla pečící papír a vymazala jsem to olejem. Jinak ti ty lasagne opravdu nasáknou. Možná to bude tím, žes tam neměla ten papír,ale mohu se mýlit.;-)

já to viděla v televizi, jak to vaří Polraich..sice ne s kečupem, ale tu mrkev a celer tam taky dával....takže dobrou chut.

Ellin:Rozhodně ne, stačí mít dostatek ragú a bešamelu tak, aby pláty byly ponořené.Vlhkost nasají z nich a vlastně se v té směsce uvaří.Důležité je začínat vrstvou ragú a a až pak lasagní a stejně tak končit bešamelem.

Musí se ty lasagne před zapečením podlít celé vodou? Dělala jsem lasagne jen jednou v životě, nepodlila jsem je a byly neuvařený, doslova chroupaly:-S

Pro vsechny kdo masu neholduji zkuste tyto italske lasagne s ricottou a porkem. Je to lahudka..

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2138323621...

Moc dobré. Děkuji :-D:-)):yes:

No to jsou lasagne ala Babica aneb co dům dal. Radši dám přednost ověřeným originál receptům

Už druhým rokem vařím podle tohoto receptu a všichni, koho pohostíme, mají boule za ušima:-p

vypadá to dobře:yes:

No, nevidím nic špatného na lasagních s kečupem, ani s hořčicí se zeleninou. Myslela jsem si, že vaření je svobodné, plné chutí a nápadů... zde, z přečtení komentů mám pocit, že se má člověk držet jen stálých a stejných receptů, což mi přijde smutné a chudé.... a kdo má rád něco na boloňský zbůsob, tak proč ne... říká se o chlapech, že umí dobře vařit... ale takovéhle ego.... já v nich nic špatného nevidím, ani v suroviných, ani v celých lasagních... :yes:

Opravdu za málo.:-)

porada: Děkuji.:-K

Tématické fráze:
lasagne s mletým masem, lazagne, lasane, lasange, boloňské lasagne s bešamelem, lasane recept, lassagne, lazane recept, lasagně recept originál, boloňské lasagne recept, vaří se lasagne panzani, lassane, lasagne z mletého masa, recepty-lasagne, jak se vaří lasagne, recept na lasane, lasagne z mletého masa pohlreich, lazane, lilkové lasagne, lasagne s mletým masem recept

Suroviny:
těstoviny lasagne, maso hovězí mleté, mrkev, cibule, celer, česnek, slanina anglická, sýr eidam, hořčice plnotučná, kečup sladký, rajče sekané, vývar masový, olej, koření oregáno, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu