Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na zelenině a víně

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba tepelné úpravy: 80 min

80 min (80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 704 kJ /
1 602 kcal
Bílkoviny6,29 g
Tuky150,46 g
Vláknina7,55 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,69 g
Sůl4,20 g
Sacharidy21,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králika naporcujeme, posypeme na malé kocôčky narezanou mrkvou a petržlenom a prelejeme olejom. Zakryté necháme v chladničke stáť aspoň 12 hod. Krok 2: Králičie mäso dáme aj s olejom a zeleninou do pekáča, pridáme bobkový list, čierne korenie, šalviu, posypeme na kocky narezanou slaninou a osolíme. Podlejeme vínom a zakryté dusíme v rúre pri 180°C asi 50 minút. Krok 3: Potom odkryjeme a zapečieme ešte 10 minút. Mäso vyberieme a udržiavame v teple. Šalviu a bobkový list odstránime. Krok 4: Na omáčku orestujeme narezanú cibuľu, pridáme celý výpek aj so zeleninou z králika a paradajkové pyré a 10 min povaríme. Podľa potreby dosolíme. Krok 5: Podávame so zemiakmi v akejkoľvek forme.

Zveřejněno 5. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kg55

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kg55

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Králík na zelenině je velmi chutný:-p, mám tady také svůj recept http://www.toprecepty.cz/recept/33354-kralik-na-ze... Ten tvůj se mi také líbí:yes:

joj to bych si pochutnala:yes::-D

Mňam, dobrý králíček;-);-):yes::yes::yes: se zeleninou dělám i já různé pokusy, ať už s kořenovou a nebo s teď sezonní tj. paprikama, rajskými a cuketami;-);-)naposledy jsem dělala tak, že jsem ušáka posolila, posypala oregánem polila trošku olejem a podlila vodou a dusila, pak jsem přidala pokrájené papriky, cibuli a polila hodně, ostrým kečupem, dopekla a bylo to dobré s chlebíkem a druhý den s brambůrkem, může se podávat i s rýži, těstovinami - prostě králík na hodně způsobů a stále je dobrý - vynikající. Posílám Ti bodíka;-);-);-)

Tématické fráze:
králík na zelenině, králík na víně, králík dušený na zelenině, králík recepty, lahodný králík na zelenině, recepty králík na zelenině, králík s kečupem, kralik na vin, králík na zelenině recept, králík na zelenin ě recept, králík s kečupem recepty, recept na králíka na zelenině, kralik na zelenine vydeorecept, králík s kečupem top recepty, dušený králík na zelenině, králík na zelenině s testovinami, králík na víně se zeleninou, recept králík na zelenině, králík na červeném víně s kořenovou zeleninou, králík na kořenové zelenině a bílém vinu

Suroviny:
králík, mrkev, petržel, slanina uzená, olej, šalvěj, bobkový list, sůl, pepř, víno bílé suché, cibule, olej, pyré rajčatové

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu