Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákový nákyp mojí maminky

Květákový nákyp je lahodné a zdravé jídlo, které potěší milovníky zeleninových pokrmů i ty, kteří hledají lehčí variantu klasických zapečených jídel. Nadýchaná chutná směs bude skvělá jako hlavní jídlo pro celou rodinu.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

hluboký plech 40x30 cm

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 725 kJ /
1 368 kcal
Bílkoviny32,53 g
Tuky101,26 g
Vláknina10,05 g
Cholesterol 569 mg
Sodík 438 mg
Sůl0,99 g
Sacharidy76,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Krok 2: Květák vložíme do slané vody a vaříme 5 minut. Necháme vychladnout. Krok 3: Zapneme troubu na 200 °C. Krok 4: Z másla, trochy olivového oleje a mouky připravíme světlou jíšku. Krok 5: Přidáme tavené sýry, smetanu ke šlehání a vejce. Prohřejeme do zhoustnutí kašovité hmoty. Přidáme dle chuti Vegetu a koření. Krok 6: Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostičky, květák na kousky. Krok 7: Vše dáme do zapékací mísy, přidáme kmín, sůl a pepř. Zalijeme bešamelem, promícháme a uhladíme. Krok 8: Zapékáme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 45 minut.

TIP: Slané nákypy - varianty z masa i zeleniny

Zveřejněno 30. 9. 2012

Poznámka autorky aisha

Sypké polévkové koření např. Vegeta

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWYx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWYx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc dobré. 😊

Katastrophe: Jsem rada, ze chutnalo..:-K:-K..diky za komentar..:-K

Dělala jsem nedávno a chutnalo celé rodině (jen pro naše chutě jsem přidala maličko uzeného masa na "ovonění") :yes: Mně chutnal teplý i studený :)

Zítra to jdu zkusit! Doufám ,že to bude k jídlu!:-8

super receptik udelam zitra na obidek:-)

dělám také tak:yes::-D dobrota a jak se zmiňuje Rebeka - naposledy jsme měli i s uzeným - no zbylo, tak bylo použito:-D

Ukládám,"karfiól" teda květák je oblíbenou zeleninou mé drahé polovičky /spíš ta polovina jsem já/on se muže po něm utlouct! Takže když mu řeknu,že mám nový recept na květáček připíšu si dobrý bod a on už konečně vymění parapetní plechy!:-D

mňamina super :-p:-p:-p:-p:-K:yes::yes:

Moc pěkné a určitě i dobré;-):-*:yes:

Aisho, tento nákyp znám a také už jsem ho několikrát dělala, jen dávám víc vajíček, Máš ho pěkně vyfocený:-KJe dobrý a proto ti dávám 8.boda:yes:

:yes::yes::yes::-p:-pkrásné:yes:a jistě chutné:-p:-p

teda hned bych si dala:yes::yes::yes::yes:

jitkacizi:;-) jo, ten taky dávám, a někdy i kousek uzeniny.. podle chuti;-)

Tématické fráze:
kvetakovy nakyp, květákový nákyp s bešamelem, květákový nákyp se sýrem, květákový nákyp recept, pro moji maminku, květákový nákyp s cuketou, recept na květákový nákyp, rýžový nákyp s květákem, květáková nákyp, recepty květákovy nákyp, květákový nákyp se sýrem a s bešamelem, květákový nákyp veganský, kvetajovy nakyp s besamelem, kvetakovy plech, veganský květákový nákyp, květákový nákyp recept bešamel, top recept květákový nákyp, květákový recepty, vegansky květák, vegansky recept z květáku

Suroviny:
květák, brambory, kmín drcený, pepř černý, sůl, smetana ke šlehání, mouka hladká, vejce, sýr tavený, máslo, olej olivový, koření polévkové, ořech muškátový, římský kmín mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu