Pikantní škvarkové pagáče
Vláčné škvarkové pagáče s pikantním nádechem, o který se postará kečup, hořčice, cibule a česnek. Ideální ke sklence vína nebo jako pohoštění, které zmizí ze stolu dřív, než je stihnete spočítat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 734 kJ / 4 478 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,66 g |
| Tuky | 255,87 g |
| Vláknina | 29,12 g |
| Cholesterol | 667 mg |
| Sodík | 1,75 g |
| Sůl | 4,07 g |
| Sacharidy | 415,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a mouky a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Vykynutý kvásek přidáme k prosáté mouce, přidáme rozehřátý tuk, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30-40 minut vykynout.
Krok 3: Škvarky drobně posekáme nebo umeleme společně s cibulí a česnekem. Přidáme hořčici, kečup, pepř a sůl. Dobře promícháme.
Krok 4: Vykynuté těsto vyválíme na moukou posypaném vále a na celý povrch rozetřeme škvarkovou hmotu. Nejlépe to jde tak, že po celé ploše rozmístíme menší hromádky hmoty a ty pak lehce rozetřeme.
Krok 5: Plát těsta přehneme jako obálku a znovu rozválíme. Pak znovu přehneme a rozválíme a ještě jednou zopakujeme. Rozvalujeme celkem 3x.
Krok 6: Z rozváleného těsta vysokého asi 2 cm pak vykrajujeme kolečkem pagáče.
Krok 7: Potřeme rozšlehaným žloutkem, necháme asi 15 min znovu kynout a upečeme v dobře vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova asi 15 minut.
Zveřejněno 15. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní škvarkové pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J18o
Moje poznámka
Pikantní škvarkové pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J18o
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 5 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
pikantni škvarky,
škvarkové pagáče,
pagace,
škvarkové pagáče recept,
pagáčky bez kvasnic,
škvarkové pagáčky,
kvarkov page,
recept na pikantní škvarky,
škvarkove pagačiky,
pagáče bez škvarků,
pagace s cesnekem,
pagáče bez kvasnic,
skvark.pagace recept,
pagáče recept,
pagáče se škvarky,
recept ze škvarky,
škvarkové recepty,
recept na škvarkové pagáče,
#kvarkov_ pagáče,
pikantní škvarkové placky
Suroviny:
mouka hladká,
tuk,
škvarky,
vejce,
kvasnice,
cukr,
mléko,
cibule,
česnek,
hořčice,
kečup sladký,
sůl,
pepř,
žloutek
Komentáře (11)
A asi bych nepoužila Heru, párkrát jsem to s ní ve slaném pečivu zkusila a mně to prostě voní jako vánočka. Dávám Stelu, ale nejraději asi sádlo.