Pikantní škvarkové pagáče
Vláčné škvarkové pagáče s pikantním nádechem, o který se postará kečup, hořčice, cibule a česnek. Ideální ke sklence vína nebo jako pohoštění, které zmizí ze stolu dřív, než je stihnete spočítat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 734 kJ / 4 478 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,66 g |
| Tuky | 255,87 g |
| Vláknina | 29,12 g |
| Cholesterol | 667 mg |
| Sodík | 1,75 g |
| Sůl | 4,07 g |
| Sacharidy | 415,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a mouky a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Vykynutý kvásek přidáme k prosáté mouce, přidáme rozehřátý tuk, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30-40 minut vykynout.
Krok 3: Škvarky drobně posekáme nebo umeleme společně s cibulí a česnekem. Přidáme hořčici, kečup, pepř a sůl. Dobře promícháme.
Krok 4: Vykynuté těsto vyválíme na moukou posypaném vále a na celý povrch rozetřeme škvarkovou hmotu. Nejlépe to jde tak, že po celé ploše rozmístíme menší hromádky hmoty a ty pak lehce rozetřeme.
Krok 5: Plát těsta přehneme jako obálku a znovu rozválíme. Pak znovu přehneme a rozválíme a ještě jednou zopakujeme. Rozvalujeme celkem 3x.
Krok 6: Z rozváleného těsta vysokého asi 2 cm pak vykrajujeme kolečkem pagáče.
Krok 7: Potřeme rozšlehaným žloutkem, necháme asi 15 min znovu kynout a upečeme v dobře vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova asi 15 minut.
Zveřejněno 15. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní škvarkové pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J18o
Moje poznámka
Pikantní škvarkové pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J18o
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 15 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 17 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 18 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 minutami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 37 minutami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 1 hodinou
Domácí chléb II.
Penkapa před 2 hodinami
Bramboračka
danal před 3 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 11 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 14 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 15 hodinami
Tématické fráze:
pikantni škvarky,
škvarkové pagáče,
pagace,
škvarkové pagáče recept,
pagáčky bez kvasnic,
škvarkové pagáčky,
kvarkov page,
recept na pikantní škvarky,
škvarkove pagačiky,
pagáče bez škvarků,
pagace s cesnekem,
pagáče bez kvasnic,
skvark.pagace recept,
pagáče recept,
pagáče se škvarky,
recept ze škvarky,
škvarkové recepty,
recept na škvarkové pagáče,
#kvarkov_ pagáče,
pikantní škvarkové placky
Suroviny:
mouka hladká,
tuk,
škvarky,
vejce,
kvasnice,
cukr,
mléko,
cibule,
česnek,
hořčice,
kečup sladký,
sůl,
pepř,
žloutek
Komentáře (11)
A asi bych nepoužila Heru, párkrát jsem to s ní ve slaném pečivu zkusila a mně to prostě voní jako vánočka. Dávám Stelu, ale nejraději asi sádlo.