Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 941 kJ / 2 376 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 185,29 g |
| Tuky | 50,75 g |
| Vláknina | 23,88 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,94 g |
| Sacharidy | 263,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovädzie srdce odblaníme a varíme vo vode asi 4 hodiny (v papiňáku kratšie) so 4-5 guľôčkami čierneho a nového korenia a s boriekovými guľôčkami. Bez soli!
Krok 2: Uvarené srdce pokrájame cez vlákna na plátky, vývar si odložíme.
Krok 3: Na troške oleja vo veľkej panvici speníme nadrobno pokrájaný pór, pridáme mrkvu a restujeme, kým mrkva nezmäkne.
Krok 4: Potom pridáme srdce pokrájané na asi 3cm veľké kúsky, premiešame a chvíľu restujeme, môžeme osoliť a okoreniť.
Krok 5: Potom do panvice nasypeme ryžu (neumývame, stratila by svoju krémovú konzistenciu!!), premiešame a podlejeme vínom. Znížime plameň a potom už len stojíme pri sporáku, miešame a podlievame vývarom zo srdca vždy, keď sa tekutina vyvarí. Približne päť minút pred koncom pridáme nakrájané šampiňóny. Varenie trvá 25-30 minút.
Krok 6: Rizoto má byť krémové a na skus by ste mali trošku cítiť v strede zrniek drobné tvrdšie jadierko. Na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou, pásikmi syra a lyžičkou mascapone.
Zveřejněno 29. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nlGD
Moje poznámka
Rizoto z hovězího srdce, žampiónů a z mascarpone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nlGD
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 2 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 17 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 18 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 20 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 21 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koňakové řezy
janatka před 1 hodinou
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 2 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 2 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 10 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 11 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 13 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 13 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 13 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 13 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 13 hodinami
Tématické fráze:
risoto s mascarpone,
rizoto s maskarpone,
mascarpone recepty,
hovezi srdce recept,
zizoto s mascampore,
recept na hovezi sr,
risotto mascarpone,
recept na hovězí srdce,
hovězí srdce,
recepty hovezi srdce na žampiony,
hovězí srdce recepty,
maso s mascarpone,
rizoto obrazek,
rizoto ze žampionů,
muze se osolit srdce,
hovädzie srdce,
maso mascarpone,
minuka z hovězího srdce,
recepty hovezi sr,
vaření hovězího srdce
Suroviny:
srdce hovězí,
rýže arborio,
srdce hovězí,
víno červené,
žampióny,
pórek,
mrkev,
parmazán,
mascarpone,
petrželka,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (16)
ono dobře odblaněné a očištěné hovězí srdce může fakt připomínat jiný druh masa. Mě spíš zaráží vaření 4 hodiny. Já srdce dělám celkem často, ale určitě ani v normálním hrnci nevařím tak dlouho, je fakt,že v papiňáku je měkké v pohodě za hodinu, max. za 70 minut. V normálním hrnci nejvýš 2 hodiny i při mírném varu