Krůtí kebaby
Šťavnaté kousky krůtího masa, marinované v aromatické směsi bylinek a koření, jsou grilovány do zlatova a nabízejí lehkou a chutnou alternativu k tradičním grilovaným pokrmům. Ideální pro rodinné oslavy či přátelská setkání, krůtí kebaby přinesou na váš stůl svěží a zdravou chuť.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 182 kJ / 999 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,92 g |
Tuky | 44,14 g |
Vláknina | 32,80 g |
Cholesterol | 379 mg |
Sodík | 383 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 63,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme zhruba hodinku v chladu odležet.
Krok 2: Pak vytvoříme 9 placiček, které po třech kusech napíchneme vždy na dvě špejle. Kebaby buď grilujeme nebo je připravíme v troubě. Použila jsem grilovací pánvičku, slabě potřenou olejem. Dobře se používá olej ve spreji.
Krok 3: Vhodnou přílohou je zeleninový salát a předvařené nakrájené brambory, lehce posypané hrubozrnnou solí a dodělané taktéž na grilovací pánvi.
Zveřejněno 8. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí kebaby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJ8Y
Moje poznámka
Krůtí kebaby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJ8Y
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 10 minutami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 51 minutami
Dalgona sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 19 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 3 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 3 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 10 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 11 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 12 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 12 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 14 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 15 hodinami
Vepřové na houbách
Sahula před 15 hodinami
Tématické fráze:
kebab,
jak se dělá kebab,
z čeho je kebab,
jak připravit kebab,
z čeho se dělá kebab,
jak naložit maso na kebab,
kebab z krůtího masa,
kebab recept,
kebaby,
jak zpracovat krůtí mleté maso,
jak naložit kebab,
recept na kebab,
krůtí maso recept,
dietní kebab,
krůtí recepty,
z jakeho masa se dela kebab,
recepty na kebab,
recept kebab,
jídlo kebab,
z jakeho masa se dela kebab
Suroviny:
maso krůtí mleté,
cibule,
česnek,
koření oregáno,
máta,
šťáva citronová,
olej olivový,
skořice mletá,
vejce,
sůl,
strouhanka,
olej
Komentáře (48)
Kebab se dělá s ořezáváného masa, ne z mletého. Mleté můžete použít na hamburger...
Kebab je turecké jídlo ja je de facto stejné ako řeckej gyros. Jenom pravej kebab je z kozího masa a gyros z jehněčho. A ani ten se nedělá z mletého masa!
Tenhle recept jsou jenom grilované placičky z mletého masa. Kolem kebabu to ani nešlo...
(A ke zbytkovejm receptům - jak někdo napíše v Poznámce, že našel v lednici zbytek ---- a potřebuje ho spotřebovat, proto "vymyslel" tento recept, zdrhám pryč.
Osobně se snažím hospodařit tak, abych zbytky neměla, ale to ať dělá každý, jak chce a jak si může dovolit. Co z potravin nepotřebujeme, to zkrátka nekupuju a jídelníček plánuju dopředu. Naučila jsem se to od mámy, protože nazbyt nebylo.
Merylas, omlouvám se, tvůj recept je perfektní a plus jsem ti dala mezi prvníma.
No a k tým zbytkovým receptom - ani ja nemávam zbytky v chladničke. Ani ja nebudem variť jedlo z jednej reďkovky, kúska papriky, lyžice včerajšej ryže, 2 cm lovečáku a 3 deka Nivy. Napriek tomu, že to môže byť chutné, pochybujem, že by som tým niekoho inšpirovala. Niektorí užívatelia recepty tohto typu pridávajú - jednoducho sa chcú s nimi podeliť.
A recepty od Merylas sú ďaleko vyšší level. Aspoň podľa mňa.
A recepty nováčků jsou opravdu většinou takové, které už tady jsou a proto nezaujmou. Neříkám ale, že vždy
Eliza: Všimla jsem si, že patříš mezi Ty, kteří vaří podle receptů bez fotek a tyto pak přidají. Je to
Co se týká těch "zbytkových" receptů, tak pro mě osobně moc velkým přínosem nejsou, protože kdybych je chtěla vyzkoušet, tak prostě nemám v lednici stejné "zbytky". A nakoupit všechny ingredience a použít z nich jen třeba nepatrnou část se mi zdá nehospodárné a zase mi vzniknou další "zbytky". A jinak se
Patricie:
Tvoje recepty nezklamou