Kynutý se švestkami ... koláč
Odzkoušený recept na kynutý koláč se švestkami, kde za vás velký kus práce udělá domácí pekárna, která těsto připraví. Vláčný koláč, posypaný křupavou drobenkou a skořicovým cukrem zajisté sklidí úspěch.
Suroviny pro 2 plechy
2plechy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 977 kJ / 7 643 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,97 g |
Tuky | 294,96 g |
Vláknina | 52,90 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 1,89 g |
Sůl | 4,53 g |
Sacharidy | 1 050,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo necháme rozpustit v mikrovlnce nebo v rendlíku, do horkého přidáme sádlo a olej.
Krok 2: Vlijeme do pečicí nádoby domácí pekárny (pečky).
Krok 3: V mléku rozmícháme vejce a žloutky, přidáme rum a nalijeme k tukům do pečky. Přidáme prosáté mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí.
Krok 4: Do jednoho rohu dáme cukr, do protilehlého pak sůl. Zapneme program Hnětení a kynutí.
Krok 5: Švestky omyjeme důkladně pod tekoucí vodou, necháme v cedníku okapat. Připravíme drobenku - všechny suroviny na ni určené spojíme v misce prsty dohromady, až získáme drolivou, máslem vonící a slaďoučkou drobenku.
Krok 6: Vymažeme lehce, třeba sádlem nebo Herou, máslem, nebo olejem oba plechy.
Krok 7: Vypeckujeme švestky, nepůlíme, pouze rozložíme. Rozehřejeme troubu na 180 °C.
Krok 8: Nyní těsto rozdělíme spravedlivě na dvě poloviny, a to tak, že z pečicí nádoby domácí pekárny rovnou na plechy. Rukama, které si občas namočíme ve vodě, těsto rozetřeme po celé délce i šířce plechů.
Krok 9: Na rozprostřené těsto rozložíme zhusta švestky a poprášíme skořicovým cukrem. Na každý plech jeden sáček. Posypeme drobenkou.
Krok 10: A to samé zopakujeme na druhém plechu. Poté pečeme při výše zmíněné teplotě cca 20 minut.
Krok 11: Vy vytažení z trouby a částečném vychladnutí koláče pocukrujeme moučkovým cukrem přes sítko.
Zveřejněno 26. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý se švestkami ... koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NXZ8
Moje poznámka
Kynutý se švestkami ... koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NXZ8
Nejnovější recepty
Skotský pudink s rebarborou
Přidáno před 50 minutami
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 3 hodinami
Korejské stir-fry z mletého masa a cukety
Přidáno před 3 hodinami
Tartaletky s čokoládovou náplní a ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Povar-Kuzmicz před 44 minutami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 1 hodinou
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
lucyjezdikova před 3 hodinami
Salát z ředkviček
faluska před 10 hodinami
Chlebová polévka
faluska před 10 hodinami
Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky
Martina.j před 10 hodinami
Děrovaná buchta
sarkahumlova před 10 hodinami
Pikant zelí s klobásou
MilosCz před 11 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Cadik před 11 hodinami
Tématické fráze:
kynutý táč se švestkami,
švestkový kynutý koláč,
kynutý svestkový koláč,
švestkový koláč kynutý,
švestkovy táč,
kynuté švestkové koláče,
táč se švestkami,
kynutý švestkový táč,
trnkovy kolac,
kynuty kolac,
koláče se švestkami,
kynuty trnkovy kolac,
trnkový táč,
švestkový koláč,
kynutý koláč s tvarohem a švestkami,
trnkova buchta,
kynutá buchta se švestkami a drobenkou,
koláče se švestkama,
kolač se švestkami,
hrnkový koláč se švestkami
Suroviny:
máslo,
olej,
sádlo,
mléko,
vejce,
žloutek,
rum,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
sůl,
droždí čerstvé,
ghee,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
švestky,
cukr skořice,
tuk
Komentáře (125)
Navíc se s těstem výborně pracuje.
Jedinou nevýhodou koláče je, že tak rychle mizne.
bod už jsem kdysi dala
Peču hodně, ráda, ale nikdy jsem si netroufla na nic kynutého
Je to můj první pokus a vyšel super
Těsto vláčně, chuť výborná, jediné mínus jsou spálené jazýčky naší rodinky, která nevydržela čekat a slupla ho ještě teplý.
Děkuji Adri