Mražený pečený čaj
Pečená ovocná směs s jablky, broskvemi, jahodami a ostružinami provoněná skořicí a hřebíčkem je skvělý způsob, jak zužitkovat letní úrodu. Po upečení ji stačí zamrazit do kelímků a kdykoliv ji můžeme použít do čaje nebo vody.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 747 kJ / 3 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,28 g |
Tuky | 3,16 g |
Vláknina | 14,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 804,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ovoce dobře omyjeme, neloupeme a nakrájíme na větší kostky (asi 2 × 2 cm).
Krok 2: Vložíme do pekáče, přidáme koření, cukr, tresť a podlijeme vodou.
Krok 3: Pečeme odkryté v troubě na 170 °C zhruba 30 minut za občasného promíchání. V případě potřeby podlijeme troškou vody.
Krok 4: Poté vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Krok 5: Když je směs vlažná, lžičkou ji vkládáme do ledových tvořítek nebo menších kelímků s víčky a zamrazíme.
Krok 6: Směs je husté konzistence a je lepkavá, takže ji lze postupně z kelímků odebírat lžičkou. Na hrnek čaje o objemu 230 ml pak dáváme 4 lžičky směsi, není třeba doslazovat.
Zveřejněno 17. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mražený pečený čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YZwK
Moje poznámka
Mražený pečený čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YZwK
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 12 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 13 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 13 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 13 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 8 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 9 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 10 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 11 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 12 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 13 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 14 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 14 hodinami
Ostružinové poháry
Alena445 před 15 hodinami
Tématické fráze:
pečený čaj z broskví,
pečený čaj ze zmraženého ovoce,
pečený čaj z mraženého ovoce,
pečený čaj,
pečený čaj z broskví recept,
pečený čaj recept,
peceny caj s broskvi,
pečený čaj broskve,
jak zavařit pečeny čaj,
peceny caj z pekarny,
zavařování pečeného čaje,
malinový pečený čaj recept,
rybízový pečený čaj,
boruvkovy peceny caj recept,
peceny rybizovy caj,
pečený čaj top recepty,
pečený jahodový caj,
uchování jablek přes zimu,
uchování broskví,
mrazeny caj
Suroviny:
broskve,
ostružiny,
jahody,
jablko,
cukr krupice,
skořice mletá,
skořice celá,
koření hřebíček,
cukr vanilkový,
tresť rumová,
tresť vanilková,
voda
Komentáře (30)
Takže ostružiny nebo meruňky v zimě fakt nekupuju, i když by to možná bylo ekonomičtější.V tomto případě je pro mě chuť přednější.
Lidé zamrazují i chleba.Znám případ že v akci koupila 100 rohlíku do mrazáku v době kdy máme markety otevřeny 363 dny v roce.Máme domácí pekárny a chleba máme za 2 hoďky hotový.
Špagetko chtěl jsem říct pokud člověk není línej,má čas, je zdraví,baví ho vaření, je zavařování ekonomičtější to je levnější,zdravější v něčem i chutnější a hlavně radostnější,protože pohled do regálu s vyrovnanými kompoty,marmelády,chatni,křížaly je hezčí než do mrazáku.Přeji hezký den
(Mrazím všetko, čo ma len napadne.)
Ano, jsou povodně, požáry a výjimečné havárky, jo to beru. Jenže i u povodní se doporučuje vyházet i ty konzervy, takže????????
Polovinu mixuje tyčovým mixérem na protlak. Když rozdělá lahev tak dá do ledničky a podle potřeby konzumuje. Vlastně nic nezavařuje! Z trouby to jde horké do sklenic utáhne víčko a otočí.Než to vychladne dává to do pivní přepravky(vzhůru dnem) protože hrdlo je užší a padá to. Protlak dává do tvořítek (v tvaru ovoce)dá zmrznout a zdobí tím poháry ,zmrzliny,a do nápojů. Vypadá to skvěle. Navíc každou chvíli jsou povodně,vichřice a když vám nepůjde elektrika 3 dny a bude léto tak to co máte v mražáku půjde do hajzlu. Mrazák ušetří čas a je na překlenovací dobu ale dlouhodobé uchování potravin jedině
Mimocodem, tato varianta vznikla právě proto, že jsem měla doma jen samé velké sklnice, ovoce chtěla spotřebovat, tak jsem to zkusmo vložila do mrazáku - a funguje to. Tečka.
dobre v tomto sa vyznám.
Neide ver o žiadne veci,
v stávke sú len samé keci.
Inak by sme nemali
žiadne vlny v pohári.
Bolo by tu pusto, hmlisto,
to snáď nechce nikto isto.
A tak hurá zvesela,
zatočme to dokola.
Nech má každý ten svoj sen,
ja tu písať budem len.
Ale nič by som nesterilizovala. Horúce z rúry by som dala do fľaštičiek, ihneď uzavrela a otočila hore dnom.
Inak pri zaváraní fľaše umývam teplou vodou s Jarou a vypláchnem tiež horúcou vodou, nechám otiecť a je to. Nič nevyparujem, baktérie sú vo vzduchu, sú okmžite naspäť vo fľaši
Ale recept sa mi páči, pretože ako píše spagetka, ide o variabilitu, každý je na tom inak, tak nech má možnosť si vybrať. A mraziť tento čaj, to ešte nikoho nenapadlo, takže Danielka
Teď přemýšlím jak by to asi chutnalo zalité suchým horkým červeným nebo bílým vínem...
Líbí