Houbový pekáček
Jednou z nejvíce tradičních surovin české kuchyně jsou bezesporu houby. Mají pestré využití a jejich výhodou je snadná úprava i jedinečná chuť. Připravte z nich tento lahodný pekáček, který voní po slanině a česneku a je zjemněný smetanou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 882 kJ / 928 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,21 g |
| Tuky | 94,58 g |
| Vláknina | 2,94 g |
| Cholesterol | 210 mg |
| Sodík | 857 mg |
| Sůl | 2,18 g |
| Sacharidy | 11,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme nahřívat na 180 °C. Slaninu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
Krok 2: Houby očistíme a podélně rozkrojíme. Omyjeme pod vodou, dáme do misky, posolíme a posypeme kořením (na mokrých houbách lépe drží).
Krok 3: Přímo v pekáčku na rozehřátém másle osmažíme nakrájenou slaninu.
Krok 4: Na opečenou slaninu navrstvíme houby, podle chuti dokořeníme.
Krok 5: Houby proložíme nakrájeným česnekem a zalijeme smetanou.
Krok 6: Pečeme odkryté, ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35-40 minut.
Krok 7: Podáváme s bramborami nebo s pečivem.
Zveřejněno 16. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbový pekáček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DxDx
Moje poznámka
Houbový pekáček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DxDx
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 11 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 23 hodinami
Dršťková svačinová polévka
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka se zeleninou bez smetany
Topmoni před 10 minutami
Sýrovo - kuřecí placičky
Sahula před 1 hodinou
Vepřová játra dušená
Sahula před 1 hodinou
Vepřová játra - luxusní
Sahula před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
karlos.86 před 1 hodinou
Sladkokyselá vepřová játra
Sahula před 1 hodinou
Sladkokyselé vepřové maso
Sahula před 1 hodinou
Perníčky - měkké bez čekání
Dycky před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s kapustou
hippmann před 2 hodinami
Jablkové kostky s pudinkem
jalamo před 3 hodinami
Tématické fráze:
houbový pekáč,
houbovec recept,
houbové recepty,
recepty s houbami,
recept houbovec,
houby v pekáčku,
houbový pekáč recept,
recept houby,
houba dutonožka,
houbovypekaček,
recept na houby,
dutonožka,
houbovej pekáček,
dutonožka recept,
houbařský pekáček,
dutonožka recepty,
pekacek,
pekáček z hub,
hobový pekáček,
hribový pekáček
Suroviny:
houba hřib,
slanina anglická,
česnek,
smetana ke šlehání,
máslo,
sůl,
kmín drcený,
koření grilovací
Komentáře (65)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
mu chutnalo.Dělala jsem z kozáků a mladých klouzků a navíc i trochu houbového koření . A se slaninou osmahla cibuli na proužky. Dobré to bylo
varilamyskakasicku: Chce to, aby všechny použité houby neměly měkké to, co je zespodu klobouku. Dala jsem ryzce smrkové, šly by určitě i holubinky, ale ty padly pod maso.
http://atlashub.wz.cz/atlashub_soubory/houbywebs/h...
http://kudluvfotoatlashub.blog.cz/galerie/atlas-hu...
http://hobby.idnes.cz/hrib-dutonohy-boletinus-cavi...
Doporučuji, je to dobrota a zase něco jiného z hub, už je většinou rozdávám. Smetana a uzený bůček trochu ruší dietní efekt hub, ale naposledy to rozhodně nebylo. Dala jsem česnek i cibuli.
S dovolením přidávám bod +