Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 633 kJ / 2 541 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 187,49 g |
Tuky | 158,82 g |
Vláknina | 5,75 g |
Cholesterol | 458 mg |
Sodík | 2,78 g |
Sůl | 6,75 g |
Sacharidy | 40,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ukrojený plát masa do tvaru rozevřené knihy po obou stranách naklepeme, posypeme divokým kořením a vetřeme 2 lžíce oleje. Plát masa zavineme do rolády, vložíme do igelitového sáčku a dáme nejlépe přes noc odpočinout do lednice.
Krok 2: Švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Špek nakrájíme na delší, úzké nudličky. Plát masa vybalíme z igelitu, poklademe nakrájeným špekem, řadou švestek a zavineme do rolády. Roládu pro lepší tvar utáhneme nití.
Krok 3: Pokud nám zbylo kousek slaniny, tu nakrájíme nadrobno a dáme do papiňáku orestovat do zlatavé barvy. Vložíme připravenou roládu a ze všech stran ji necháme zatáhnout. Podlijeme vínem, přidáme celý pepř, sůl, zbylé půlky švestek a dusíme 50 minut.
Krok 4: Poté měkkou roládu vytáhneme a uchováme v teple. Ze šťávy odstraníme i kuličky pepře. Pokud chceme, můžeme švestky v hrnci lehounce rozmačkat. Do vařící šťávy přilijeme solamyl a ještě 2 minuty vaříme.
Krok 5: Z rolády odstraníme nitě, nakrájíme ji na silnější plátky a podáváme přelité švestkovou šťávou. Jako přílohu jsem použila bramborový knedlík, ale hodily by se i opečené brambory.
Zveřejněno 23. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Koníkova"švestková roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pn56
Moje poznámka
"Koníkova"švestková roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pn56
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 7 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 37 minutami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 3 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 3 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 3 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 3 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 4 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 4 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 5 hodinami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 6 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 6 hodinami
Tématické fráze:
svestkova rolada,
jak ukrojit maso na roládu,
teleci roladky plnéna švestková,
jehněčí roláda s masovou nádivkou,
masova roláda se švestkovou náplní,
jak naložit koteletu na dušení recepty,
jak nachystat maso na roladu,
roláda ve tvaru srdce,
sušené švestky salám,
jak ukrojit hovězí roládu,
kralici rolada se svestkovou omackou,
švestková roláda, brambor,
švestková roláda, brambory,
koníkový dort recept,
koníkový dort,
jak ukrojit kytu na roládu,
jelení roláda recept,
jak ukrojit na roládu,
čím rozmackat svestky,
svestky do rolady
Suroviny:
kýta koňská,
špek,
víno červené,
švestky,
pepř černý,
olej,
koření na divočinu,
solamyl,
sůl
Komentáře (24)
yanull:Jaňulko,vzpomenula jsem si na příhodu,kterou mě vždy vyprávěla moje babička
jumanji:co jsi skonil na konině
spagetka:Ladi,já jsem zvyklá na"různé"komentáře už pod mými experimenty z býčích žláz
Děkuji všem za milé komentíky i hodnocení
Recept se mi ale moc líbí, mám pocit, že u nás dělali i koninu se sušených švestek v podobě nějakého salámu, rozhodně mňam