Kuře tandoori se šafránem
Vychutnejte si vůni a chuť indické kuchyně s tímto voňavým tandoori kuřetem, které je marinované dvakrát – nejdříve v citronu, soli a šafránové vodě, poté v jogurtové marinádě. Po upečení v troubě získá krásnou barvu a zůstane dokonale šťavnaté.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 414 kJ / 338 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,64 g |
| Tuky | 26,98 g |
| Vláknina | 7,19 g |
| Cholesterol | 65 mg |
| Sodík | 9,81 g |
| Sůl | 24,50 g |
| Sacharidy | 17,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šafrán zalijeme 5–6 lžícemi vroucí vody. Rozpůlíme citron a vymačkáme z něj šťávu. Do citronové šťávy přisypeme sůl.
Krok 2: Kuře nařízneme na prsou a stehnech, aby se marináda dostala dovnitř masa a vetřeme do něj citron se solí. Vložíme kuře do nádoby na marinaci. Polijeme jej šafránovou vodou a patnáct minut marinujeme při pokojové teplotě v šafránu z obou stran (30 minut dohromady).
Krok 3: Do misky dáme česnekovou a zázvorovou pastu, ghee, jogurt, červené barvivo, kmín, koriandr a trochu červeného chilli koření. Vše smícháme dohromady.
Krok 4: Šafrán slijeme, aby byla jogurtová marináda dostatečně hustá.
Krok 5: Kuře namarinujeme, uzavřeme nádobu a necháme 24 hodin odležet v lednici. Připravíme pekáček a mřížku.
Krok 6: Kuře položíme na mřížku a upečeme na 200 °C. Nakonec dáme kuře na pár minut pod gril.
Krok 7: Podáváme s rýží basmati, pitou nebo jen zeleninovým salátem.
Zveřejněno 25. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře tandoori se šafránem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nl2Y
Moje poznámka
Kuře tandoori se šafránem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nl2Y
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 9 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 14 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Likérové špičky
Sahula před 1 hodinou
Kávové úlky
MichaelaSr před 1 hodinou
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 1 hodinou
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 1 hodinou
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 2 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 2 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 3 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 3 hodinami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 3 hodinami
Tématické fráze:
čím nahradit šafrán,
kuře se šafránem,
indická kuchyně kuře,
tandoori chicken recept,
kuře tandoori masala,
tandoori chicken,
u mě v kuchyni indická kuchyně,
pizza cilli,
kuře tandory,
kuře tandory masala cury,
chicken tandoori,
mail ecok.com loc:cz,
čím nahradit koření tandoori,
chicken tandori,
recept na tandoori chicken,
kuře s čilli kořením recept,
jak nahradit potravinářské barvivo,
kuřete indické ta,
tandoori masala kuře,
kuře tandoori
Suroviny:
kuře,
citron,
jogurt řecký,
pasta česneková,
pasta zázvorová,
ghee,
potravinářské barvivo,
koriandr sušený,
římský kmín mletý,
chilli,
šafrán,
sůl
Komentáře (18)
http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek/E124