Podmáslové raženky
Jemné, nadýchané pečivo, co provoní dům, to jsou tyto podmáslové raženky. Kynuté těsto zaděláme za pomoci omládku z droždí a sladěnky. Do těsta také přidáme podmáslí, které mu dodá vláčnost. Výsledný tvar a posyp pečiva je jen na vaší fantazii.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde 9-12 kousků
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 046 kJ / 2 162 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,78 g |
| Tuky | 41,75 g |
| Vláknina | 16,35 g |
| Cholesterol | 8 mg |
| Sodík | 6,50 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 374,65 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslové raženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W13X
Moje poznámka
Podmáslové raženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W13X
Nejnovější recepty
Jednohubky s krabí pomazánkou
Přidáno před 5 hodinami
Linecké perníkové koláčky s povidly a mandlemi
Přidáno před 5 hodinami
Domácí skořicové sušenky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové na kmínu podle ČSN
Přidáno před 8 hodinami
Sachr cukroví
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninová roláda se sýrem a šunkou
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 42 minutami
Těsto na perníčky - hned měkké
MarcelaH. před 50 minutami
Květákové placičky
Valis před 1 hodinou
Rajská omáčka od maminky
Viktorka :) před 2 hodinami
Pečené kuře
Kajkajak před 3 hodinami
Dušená rýže
Kajkajak před 3 hodinami
Gazpacho jak ho dělám já
Sahula před 5 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
Sahula před 5 hodinami
Masarykovo cukroví
slacja před 5 hodinami
Tématické fráze:
razenky,
recept na raženky,
podmáslové pečivo,
housky raženky,
podmáslové houstičky,
podmaslove housky,
raznice na raženky,
raznice na pečivo,
tescoma raznice na housky,
podmaslovy dalamánky,
lněná mouka kefír,
podmaslove pecivo recept,
tescoma recepty,
raznice na housky,
pečivo s podmáslím,
houstičky z kefíru,
jíme jinak,
lněná mouka + kefír,
raznice tescoma,
recept raženky
Suroviny:
voda,
podmáslí,
sladěnka,
sůl,
olej,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí,
voda,
vejce,
sůl hrubá,
semínka sezamová,
mák
Komentáře (43)
A mám od Vás snad všechny kuchařky, dokonce i kuchařku pro remosku. Ta byla první.😁
podmáslové raženky určitě vyzkouším
ještě jednou moc děkuju za cenné rady
tak, co bude příště
díky moc, jsou skvělé