Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí paštika z kuřecích jater

Dokonalá jemná kuřecí paštika je výborným předkrmem. Zjemněná smetanou a máslem, dozdobená plátky mandlí a brusinkami, je přitažlivá nejen na oko, ale i na chuť. S tímto receptem vykouzlíte během chvilky pokrm hodný oslavy.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JANA62 JANA62

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 10 min - bez doby chlazení

45 min (35 min příprava + 10 min tepelná úprava, - bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 053 kJ /
3 120 kcal
Bílkoviny110,64 g
Tuky225,56 g
Vláknina39,10 g
Cholesterol 2,87 g
Sodík 1,25 g
Sůl2,98 g
Sacharidy117,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušené brusinky namočíme do horké vody a necháme odstát. Krok 2: Játra a cibulí očistíme a nakrájíme na kousky. Do pánve dáme na kostičky nakrájený špek a cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme játra a restujeme, stačí opravdu chvilku. Krok 3: Přidáme rozetřený česnek, koření a za stálého míchání restujeme. Přilijeme koňak a ještě chvilku doděláváme, než játra změknou. Krok 4: Játra i výpek přelijeme do nádoby, osolíme a výrazně dochutíme. Krok 5: Přidáme smetanu, rozpuštěné máslo a vše rozmixujeme. Krok 6: Opatrně přimícháme mandle a scezené brusinky, trošku jich necháme stranou na ozdobu. Dáme do vhodné mističky a uhladíme. Povrch posypeme mandlemi a brusinkami, položíme snítku rozmarýnu. Krok 7: Necháme chladit v lednici nejlépe přes noc.

TIP: Čím hostit nejen na Silvestra?

Zveřejněno 31. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NGVN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NGVN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

hosta: díky za tip, zkusím to.;-)

Hella: Hello - s mražením ne (i když proč ne), ale běžně steriluju do menších skleniček. Jeden den vařit hodinu, nechat vystydnout a druhý den znovu převařit také hodinu. Pozor, nedává se úplně plná pod víčko, aby měla trošku prostor.

Nedělala jsem sice tuhle, ale podle Maris http://www.toprecepty.cz/recept/1792-pastika-z-kur... a alkohol tam není nutný (pro koho je to problém), stačí nahradit tekutinu smetanou ( v jiných receptech se nahrazuje např. vínem, griotkou atd.) Spíš mám problém s tím, že paštiky je velké množství a co pak s ní? Má někdo zkušenosti s jejím zamražením?

BILKOVAI: jsem na tom stejně... ve fázi chystání se na ni:-8:-D:-D
vypadá dobře:yes::yes:

BILKOVAI:dala jsem Martel,ale jde to i s jiným :-)

se na ni dlouho chystám. Líbí se mi. Jaký alkohol jsi použila ? Jinak :yes:

Tématické fráze:
játrová paštika z kuřecích jater, paštika z kuřecích jater, domácí paštika z jater, kuřecí paštika recept, domácí paštika, paštika z kuřecích jater s mandlemi, paštika z kuřecích jater recept, domaci mandlova pastika, recept na paštiku z kuřecích jater, recept na domací paštiku, domácí játrová paštika s mandlemi, domácí paštika s mandlemi, mandlová paštika recept, nepečená paštika, kuřecí paštika, paštika z kuřecích jater video, výborná paštika z kuřecích jater, paštika s kurecich jater recepty, mandlova pastika, recept na kuřeci paštiku

Suroviny:
játra kuřecí, cibule, česnek, máslo, špek, koňak, smetana, lupínky mandlové, brusinky sušené, sůl, pepř mletý, rozmarýn, tymián

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu