Jehněčí plíčky v omáčce
Vnitřnosti jsou plné minerálních látek a vitamínů. Jsou však náročnější na přípravu a také mnohdy na seznamu pokrmů, které lidi nemají rádi. Pokud však mezi ně nepatříte, zkuste tento recept na jehněčí plíce v česnekové omáčce s bylinkami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 730 kJ / 653 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 22,23 g | 
| Tuky | 2,90 g | 
| Vláknina | 52,53 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 81 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 126,65 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Pľúcka narežeme na plátky asi 1 cm hrubé.
	Krok 2: Na oleji opražíme na kolieska narezanú cibuľu, pridáme papriku, rascu, provensálske bylinky a bazalku a krátko opražíme.
	Krok 3: Na túto zmes uložíme plátky pľúcok a osolíme ich. Podlejeme vodou a dusíme domäkka (v tlakovom hrnci cca 20 minut).
	Krok 4: Mäkké pľúcka vyberieme na tanier a omáčku zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode. Dochutíme vínnym octom a cesnakom a vložíme späť plátky pľúcok. Necháme krátko jemne prevrieť. Podávame s nokami.
Zveřejněno 21. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jehněčí plíčky v omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5kB
Moje poznámka
					
				
Jehněčí plíčky v omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5kB
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jehněčí plíčky, 
						
						
							jehněčí plíčky na smetaně, 
						
						
							pličky jehněčí, 
						
						
							jehněčí plíčka, 
						
						
							jehněčí plíčka na smetaně, 
						
						
							jehněčí maso recepty, 
						
						
							"jahnacie pľúcka", 
						
						
							recept na jehněčí pličky, 
						
						
							plíčky na kyselo, 
						
						
							jehněčí omáčka, 
						
						
							jehněčí mas recepty, 
						
						
							pličky jehnči na smetaně, 
						
						
							jehneci plicka recept, 
						
						
							omáčka z plíček, 
						
						
							omáčka z jehněčích vnitřností, 
						
						
							nejlepší pličky omáčka recept, 
						
						
							jahnacie plucka recept, 
						
						
							jehneci plice, 
						
						
							jehněčí omáčky, 
						
						
							omáčka z jehněčího
						
					
						Suroviny:
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							kmín mletý, 
						
						
							koření provensálské, 
						
						
							bazalka čerstvá, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							ocet vinný červený
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (10)
Ale mě spíše zaujalo,že ten pajšlík krájíš na plátky v syrovém stavu.Jehněčí jsou sice o něco menčí,než vepřová,která používám já,ale určitě vařená vcelku nabydou stejně
Bod je jasný