Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 202 kJ / 765 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,37 g |
Tuky | 42,92 g |
Vláknina | 23,12 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 840 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 75,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jahňacie žľazy rozrežeme tak, aby polovice držali spolu, na tzv. motýlika ( viď obr. ). Posypeme čerstvo namletým korením, pokvapkáme worcestrom a posolíme. Necháme v chlade postáť cca 2 hodiny.
Krok 2: Každú žľazu naplníme zloženým plátkom syra, opäť spojíme do celku, obalíme v slanine a uložíme na pekáč. Obložíme na kúsky narezanou cibuľou, na kolieska narezaným pórom a podlejeme trochou vody. Zakryjeme alobalom a v rúre pečieme pri 200°C 10 minút.
Krok 3: Zemiaky ošúpeme a celé uvaríme v osolenej vode po polomäkka ( v kuchte 5 min ). Potom ich rozrežeme po dĺžke na polovice a v oboch vyrežeme jamku. Do jamky vložíme kocku slaniny a zemiaky spojíme.
Krok 4: Takto upravené zemiaky poukladáme okolo žliaz. Pokvapkáme olejom a posypeme grilovacím korením. Prelisujeme cesnak a pridáme ho do výpeku. Ak treba, prilejeme trocha vriacej vody ( nie veľa, tekutiny nemá byť veľa ).
Krok 5: Pekáč vložíme späť do rúry, prepneme na gril a grilujeme cca 10-15 minut. Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.
Zveřejněno 24. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí žlázy a brambory s tajemstvím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r50p
Moje poznámka
Jehněčí žlázy a brambory s tajemstvím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r50p
Nejnovější recepty
Meruňkový nákyp
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 2 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 23 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno 19. 6. 2025 10:01
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
soumar99 před 2 minutami
Knedlík z hladké mouky (pro nás, žijící v cizině)
Tereziena před 1 hodinou
Hovězí po myslivecku v PH
monyss před 2 hodinami
Pudingová bublanina z 1 vejce
Markeeta před 3 hodinami
Klobásy se zelím
pavelcicha před 4 hodinami
Salát s cottage
SenBri před 5 hodinami
Roládky na špejli
anicka1 před 5 hodinami
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 7 hodinami
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 7 hodinami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 11 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí žlázy,
jehněčí koule,
jehneci zlazy recept,
jehneci zlazy recepty,
jehněčí žlázy,
jehneci zlazy gril,
skopove zlazy,
jehněčí koule recept,
recept jehněčí žlázy,
žlázy jehněčí,
recept na býčie žlazi,
jahněčí kýta,
recept na řízky z býčích žlází,
jehne koule recepty,
postup pripravy jehnecich zlaz,
mohu kuchyňsky zpracovat jehněčí žlázy?,
bejci zlazi,
jahneci peceny krk,
recept býčí žlázy v celku,
jehněčí žlázi
Suroviny:
jehněčí žláza,
sýr tvrdý,
slanina,
cibule,
česnek,
pórek,
koření,
sůl,
omáčka worcesterová,
brambory,
slanina uzená,
koření grilovací,
olej olivový
Komentáře (9)
hanes24: Pravdaže môžeš tak upraviť aj býčie, tým, že sú väčšie, sa ti to bude aj lepšie plniť syrom, nebude to tak utekať