Koláč s jablečnou nádivkou
Jemný a šťavnatý jablečný moučník nejen pro podzimní dny. Pochutnáte si na něm při posezení u kávy nebo čaje. Kdo má rád chuť skořice, může si ji špetku přidat do moučkového cukru, kterým lze tento křehký koláč navrch posypat.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 225 kJ / 4 834 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,27 g |
Tuky | 31,09 g |
Vláknina | 74,20 g |
Cholesterol | 521 mg |
Sodík | 464 mg |
Sůl | 1,43 g |
Sacharidy | 1 023,21 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč s jablečnou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jNl
Moje poznámka
Koláč s jablečnou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jNl
Nejnovější recepty
Nejlepší povidla
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 16 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 16 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 16 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát Coleslaw
Hypnos před 1 hodinou
Kuřecí prsa v jogurtovo - česnekovém těstíčku
Ivana64 před 2 hodinami
Buchta z cukety
Martina101 před 3 hodinami
Vepřové na houbách
radbastim před 3 hodinami
Pražský koláč podle ČSN
pavlina.simr před 3 hodinami
Těstovinový salát
Elen0766 před 3 hodinami
Nejlepší špenát
mafinka888 před 4 hodinami
Citrónová Babeta z DP
Myskamk před 4 hodinami
Nivová omáčka
PetrM před 4 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
MartinaDolakova před 5 hodinami
Tématické fráze:
jablečná koláč,
jablečné buchty,
jablková nádivka,
ořechová nádivka do koláčů,
jablecna buchta,
jablková nádivka do koláčů,
koláč s přesnídávkou,
pudinková nádivka,
jablečné recepty,
nádivky do buchet,
koláč s jablkovými povidly,
ořechová nádivka do buchet,
královská buchta,
nádivka do buchet,
buchta s přesnídávkou,
jablková nádivka do buchet,
recept na jablečnou buchtu,
nádivky do svatebních koláčků,
královské jablečné řezy,
koláč s jablky
Suroviny:
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr,
tuk hera,
vejce,
mléko,
jablko,
pudink vanilkový,
cukr,
skořice,
mouka
Komentáře (24)
No, snad si to už nadosmrti zapamatuji
Nikdo nezmiňuje velikost plechu, ale vězte že rozválet polovinu těsta na plát obvyklé velikost plechu 35 x 30 cm mi dalo setsakra zabrat; těsto bylo tenké do 3 mm, spodní plát jsem přenesl i s papírem a horní plát jsem s vč. papíru navinul na váleček, a papír odstranil až při ukládání plátu na koláč.
Doporučuji na plech běžné velikosti připravit těsta aspoň o 1/3 více
Na náplň jsem použil toto bez skořice: https://www.toprecepty.cz/recept/14953-jablecna-po... Na kilo "povidel" jsem vystačil s jedním pudinkem a ještě jsem na nádivku pokladl skoro litr zahradních ostružin.
Paní casinová nad použitou moukou protočila panenky..., ale jinak prý jí chutnalo
Mám odzkoušené i podobné recepty, ale tento se mi nejlépe osvědčil, těsto není příliš sladké, dobře se s ním pracovalo.
Takže posílám bodík