Nejjednodušší kokosky
Pokud existuje cukroví, které miluje snad každá návštěva, jsou to právě úžasně voňavé kokosky. Přitom stačí pouze tři suroviny, žádné složitosti. U tohoto receptu se ani nemusíte trápit se šleháním sněhu, kokosky upeče i začátečník.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 301 kJ / 2 223 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,36 g |
Tuky | 151,12 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 255 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 173,40 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejjednodušší kokosky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/41k
Moje poznámka
Nejjednodušší kokosky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/41k
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
crazy.woman.cz před 1 hodinou
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 10 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 10 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 12 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 12 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 13 hodinami
Maková náplň
mismi před 13 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 14 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
kokosky hned měkké,
kokosky z bílků hned měkké,
nejlepsi kokosky,
nejlepsi recept na kokosky,
kokosky z bílků měkké,
jednoduche kokosky,
kokosky z bílků,
vánoční cukroví kokosky,
kokosky cukroví,
cukroví kokosky,
dobré kokosky,
rychle kokosky,
vánoční kokosky,
nejlepší kokosky recept,
koksky,
kokosky-recept,
kokosky jednoduche,
recepty na vánoční cukroví kokosky,
rychlé kokosky z bílků,
vanocni cukrovi recepty kokosky
Suroviny:
kokos strouhaný,
cukr moučkový,
vejce
Komentáře (261)
prostě poprvé a naposledy
Tyto snadné kokosky jsem pekla i já a pamatuji, že mě nadchly svou jednoduchostí a tím, jak byly výborné (receptů na tyhle jednoduché tu máme víc, a podle fotky vidím, že jsem pekla zrovna podle tohoto receptu).
opravdu jednoduché, nerozpadají se po upečení, chuťově dobré
pekla pomalu na 110-120 stupňů asi hodinku, poté přidala teplotu na 150 stupňů a dokončila do zrůžovění
jinak těsto je sypké, lepkavé, do skleničky jsem di dala studenou vodu , vždy namočila kávovou lžičku, nabrala trošku těsta a druhou rukou uplácla, aby se dala k sobě a šup na pečící papír
mohu jen a jen doporučit
cukr krupice 0,50 kg
kokos 0,25 kg
bílky 0,25 kg
Bílky s cukrem dáme do kotlíku a vložíme na vodní lázeň. Občas promícháme. Když jsou bílky horké cca 60°C přidáme kokos, dáme do stroje a protínačkou (lyrou) mícháme do vychladnutí. Poté stříkáme na plech s pečícím papírem sáčkem s hladkou trubičkou pusinky. Nejdříve pečeme při 150°C, pak dopékáme při 190°C. Pokud jdou špatně z papíru, papír namočíme (zespodu).
rychla priprava a jsou vyborné!
na meloun sice mám, ale zdálo se mi, že by z něj kokosky byly moc
malé, tak jsem použila malou otvírací formičku na včelí úlky.
Do misky jsem si dala vodu s kostkami ledu a po každém použití
formičky ji opláchla v té ledové vodě. Kokosky šly krásně vyndavat,
jsou jedna jak druhá a i tvarově se dost blíží klasickým kokoskám.
20 dkg kokosu a jedno Salko - slazené mléko v plechovce.Smíchat a dvěma lžičkami dělat kopečky na pečící papír.Péct na menší teplotu v troubě až zrůžoví vyndat.Jsou koc dobré a netvrdnou!!!
Děkuji autorce za recept.Nasypal jsem do mísy dohromady kokos, práškový cukr a dvě vejce, pak mě napadlo přidat dvě PL řeckého 10% jogurtu a vše rozetřel obyčejnou lžící.
Těsto bylo krásně spojené a hladké. Pak už stačilo dělat ''zmrzlináře'' lžičkou na zmrzlinu nabírat těsto a šup na plech. ( lžičku občas namočit ve vodě, aby se těsto na nelepilo. Vznikly tak pěkné hladké kopečky. Pekl jsem to při 180 stupních. Kokosky jsou chutné a měkké.